Az ausztráliai Hobartban elkapott menetelését követően, Xinyu Wang Thaiföldön is az utolsó nyolc közé juthat ha igazolja a papírformát Mirjam Bjorklund ellen.

Xinyu Wang 003
Az idénykezdésük és a borítás alapján, Xinyu Wang esélyesebb Mirjam Bjorklundnál (Fotó: Maksim Konstantinov / Shutterstock.com)

A huszonegy éves kínai játékos (WTA 81.) vereséggel kezdte az idényt Aucklandban, de Hobartban a selejtezőből indulva, a főtáblán három meccset játszott. Azután Melbournebe utazott, ahol az Australian Openen sikerült egy fordulót nyernie mielőtt Madison Keys búcsúztatta. Az e heti tornát egy meggyőző győzelemmel kezdte Joanne Zuger ellen. A huszonnégy éves svéd ellenfele (WTA 153.) lényegesen gyengébben teljesített az év elején. Canberrában rajtolt egy ITF-tornán, ahol már a második meccsén elbukott, majd az Australian Open selejtezőiben is a második körben búcsúzott. Thaiföldön viszont Mirjam is könnyed sikert aratott a Lanlana Tararrudee elleni nyitómeccsén.

Ha a két játékosnak az utóbbi két évben nyújtott teljesítményeire tekintünk, akkor levonhatjuk azt a következtetést, hogy Wangnak jobban fekszik a kemény borítás, bár tény, hogy többet is játszott azon ellenfelénél. A tavaly 60 ezres pénzdíjazású ITF bajnoki címet szerzett Tokióban hasonló játékfelületen de fedett környezetben. Bjorklund is már diadalmaskodott ITF szinten hardon, ő 2021-ben 25 ezres pénzdíjazású tornát nyert Austinban. Ha a borítás típusának szempontjából nem is vonható le egy egyértelmű következtetés, az éveleji játékforma szempontjából nem kérdőjelezhető meg az, hogy Xinyu esélyesebb a továbbjutásra.

február 01., szerda

Tipp Játék hendikeppel Xinyu Wang -3.5 @ 1.82

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.31., 07:49.