A szerencsés vesztesként főtáblára jutó magyar játékos a hazai Danielle Collinsot sikerült két sima szettben vernie és a WTA-világbajnok, Caroline Garcia ellen készülhet.

Gálfi Dalma Indian Wells (320944889, 1484908589)
Gálfi Dalma a tengerentúli kemény borításon junior US Open-bajnok volt 2015-ben. Fotó: lev radin/Shutterstock, Adam Vilimek/Shutterstock

Szerény idénykezdés után, Dalmi (WTA 80.) február elején nyerte első meccseit Linzben, ahol a selejtezőkből indulva, az osztrák torna negyeddöntőjéig jutott, amelyet sajnos, nem tudott a pályán befejezni Marketa Vondrousova ellen. A tengerentúlra utazott Austinba, de első meccsén kikapott az utólag bajnoki címet megszerző Marta Kostyuktól. Indian Wellsben ismét a selejtezőkből kellett rajtolnia és miután két szettben verte Ana Konjuh-t, Katie Swan jobbnak bizonyult nála. Ennek ellenére, a főtáblára került és ki is használta a felkínált alkalmat, ugyanis a magyar játékos 6-4, 6-4-es végeredménnyel ejtette ki Danielle Collinsot.

Ennél még bravúrosabb szereplésre lehet szüksége a következő fordulóban, mert francia ellenfele (WTA 5.) a gyenge Doha-i és Dubai-i szerepléseit követően, döntőt játszott Monterreyben (amit váratlanul elveszített Donna Vekic ellen). Fedett kemény borításon is már finálézott idén Lyonban, otthonában viszont Alycia Parks vette el előle a bajnoki címet. Ugyancsak váratlan vereséget szenvedett az idény első Grand Slamén, az Australian Openen is, Magda Linette a nyolcaddöntőben búcsúztatta őt a vártnál könnyebben. Nem meglepő, hogy a bukmékerek toronymagas favoritnak vélik Garciát a nagyméretű, kaliforniai 1000-es kategóriájú eseményen, de láthattuk idén, hogy a francia játékos nem verhetetlen.

március 11., szombat

Tipp Játékok száma Alatt 20.5 @ 1.62

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 10. 9:22 UTC.