Október óta hullámvölgyben volt Gálfi Dalma, de Ausztriában a selejtezőkből indulva, top 50-es játékos vert a főtáblán és az utolsó tizenhat között Éva Lys lesz ellenfele.

Gálfi Dalma WTA Linz

A magyar játékos (WTA 92.) nagyon hiányolhatta a győzelem ízét, mivel legutóbb a tavalyi kolozsvári tornán nyert mérkőzést. Nyolc egymás utáni vereséget kellett megemésszen, de úgy tűnik, hogy Linzben sikerült összekapnia magát és két játszmában tudta legyőzni a világranglista 43. helyét elfoglaló Bernarda Perát. Ha a helyezésekből következtetünk, akkor a folytatás is sikeres lehet, mert a német ellenfele a 126., mégis ő az esélyesebb a továbbjutásra a bukmékerek szerint.

A huszonegy éves Éva még az alacsonyabb rangú tornákon is finomítja játékát, néhány bajnoki címet is begyűjtött az osztrák borításhoz hasonló játékfelületeken. Figyelemreméltó teljesítményt hajtott végre 2022 végén Petra Martic legyőzésével a Billie Jean King Kupában, majd az év eleji Australian Openen a selejtezőkből sikerült feljutnia a főtáblára. Az e heti tornán azt a Kamilla Rakhimovát ejtette ki két játszmában, akit Dalma a selejtezőkben vert háromban. Ígéretes a német hölgy, de alapos okunk van azt sejteni, hogy a tapasztaltabb magyar játékos boríthatja a papírformát.

február 09., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Galfi, Dalma +1.5 @ 1.58

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 9. 6:14 UTC.