Jasmine Paolini legyőzésével új mérföldkőhöz érkezett Mirjam Bjorklund, de Jelena Ostapenko hamar véget vethet a svéd játékos örömének.

Mirjam Bjorklund 002
Mirjam Bjorklund a tavaly futotta be eddigi legeredményesebb idényét 34 megnyert és 22 elveszített mérkőzéssel. (Fotó: FiledIMAGE/shutterstock.com)

Csak két WTA-főtáblás meccset nyert 2023-ban a floridai 1000 pontos eseményig és két döntő játszmás harcot vívott a selejtezőkben, mégis borítani tudta a papírformát Paolini ellen az első fordulóban. Nem volt könnyű ezúttal sem és a megkapó megjelenésű játékos (WTA 149.) sorban a harmadik döntő felvonású mérkőzést játszotta Miamiban, amely nagy fáradalmakat okozhatott. A siker öröme sok mindent feledtethet, de egy olyan színvonalú játékos ellen, mint Ostapenko, még teljesen pihenten sem adnának neki túl sok esélyt.

A lettországi volt Roland Garros-bajnok idén gyengén teljesített a WTA-eseményeken és csak Dubaiban sikerült két egymás utáni meccset nyernie, azonban tudását bizonyította az idény első Grand Slamjén, az Australian Openen, ahol a negyeddöntőig jutott. Mint ahogyan a világranglistás 22. helyezése is tükrözi, Jelena egy olyan játékra képes, amelyre még az élvonalból is kevesen találhatnak választ és azt is tudjuk, hogy amikor támadó játéka belendül, akkor még gémeket is alig veszít. Egy ilyen forgatókönyv könnyen elképzelhető a floridai Bjorklund elleni összecsapásán is.

március 23., csütörtök

Tipp Játékok száma Alatt 19.5 @ 1.80

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 22. 7:24 UTC.