Az idényt gyengén kezdő Sorana Cirstea márciusban beindította játékát és az Indian Wells-i negyeddöntője után, a floridai 1000-es kategóriájú tornán is az utolsó nyolc között van.

Sorana Cirstea 033
Sorana Cirstea márciusban nyolc meccset nyert és csak egyet veszített.(Fotó: Alex Bogatyrev/Shutterstock.com)

A "Sunshine Double" kaliforniai állomásáig, a román játékos (WTA 74.) csupán két főtáblás meccset nyert 2023-ban, de a tengerentúli kemény borításokon elkapta a fonalat. Indian Wellsben három játszmában, Miamiban pedig kettőben sikerült, többek között, vernie a 2022-es WTA Finals bajnokát, Caroline Garciát. Az előző tornán végül a világelső, Iga Swiatek állította meg, most pedig az idei Australian Open győztesével, Aryna Sabalenkával csap össze. Bár Sorana remek formában van és Floridában még szettet sem veszített, második esélyes ezen a mérkőzésen.

Még három hónap sem telt el az új idényből, de kijelenthetjük, hogy a fehérorosz játékos (WTA 2.) pályafutásának legjobb évében van. Miután Adelaideben végig ment a versenytáblán, Melbourneben megszerezte első Grand Slam-győzelmét. Aryna kitűnő szereplései az amerikai 1000-es tornákon is folytatódtak, Indian Wellsben a döntőben kapott ki Elena Rybakinától, Miamiban pedig, ha igazolja a papírformát, akkor elődöntős lesz. Ő sem veszített még játszmát Floridában, az előző fordulóban meggyőzően verte a Dubai-i torna bajnokát, Barbora Krejcikovát.

március 29., szerda

Tipp Játék hendikeppel Cirstea, Sorana +5.5 @ 1.78

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 28. 8:4 UTC.