Venus Williams a tíz évvel fiatalabb Sorana Cirsteaval fog játszani és még így is a papírforma szerint messze esélyesebb a továbbjutásra.

Az idősebb Williams testvér már 38 éves, de még mindig top 20-s játékos és még nem lehet nevét kivenni az esetleges nagy eredmények paklijából. Az tény, hogy fegyverei nem olyan kiélezettek mint amilyenek voltak, de a nagy rizikót vállaló játéka jól kifogott játékformával párosítva nyerőnek bizonyulhat, még akkor is ha a nagyobb sikerekre az esélyei egyre kisebbek. Nem kell szem elől hagyni a hangzatos neve ellenére, hogy mostanában már elég verhető ellenfél lett és nem képes a versenytáblákon nagyokat menetelnie. Az idei szezon legjobb eredményei az Indian Wellsben elért elődöntő és Miamiban elért negyeddöntő. Mindez kevés egy olyan rajongó számára, aki követte teljesítményeit a fénykorában. A bukik szerint következő ellenfelénél fölényesen esélyesebb (1.40), de Sorana a nagy meccsek embere ezért van némi kétely a kimenetelt illetően.

Sorana Cirstea (Fotó: salajean / Shutterstock.com)

Cirstearól talán el lehet azt mondani, hogy a legtehetségesebb román lány a generációjából, viszont a legkevésbé használta is ki ezt a tehetséget. Eredményei nem tükrözik egyáltalán adottságát. A 28 éves Sorana számára talán túl korán jött a siker, amikor a 2009-ben a Roland Garros negyeddöntőjébe jutott, majd utána elhalványultak teljesítményei. Egyetlen egy tornagyőzelme van eddig és azt is 2008-ban nyerte Taskentben. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy a neves ellenfelek ellen legtöbbször különlegesen jól játszik, talán mert ösztönzi a kihívás. Az idők során az élvonal sok képviselőjét verte el. A Venus elleni meccse is lehet egy ilyen kihívás, amelyet Sorana kedvel, a továbbjutására ajánlott szorzó 2.95. Akárcsak ellenfelének, neki is agresszív a játékstílusa, ezért gyors labdamenetekre várhatunk sok nyerő ütéssel. Az érdekesség kedvéért még meg lehet említeni, hogy a médiában közismert, hogy tartós és szép barátság köti a volt játékostársához, Ana Ivanovichoz.

További kiemelt mérkőzések a Rogers Cup-ról:

  • Aryna Sabalenka - Caroline Wozniacki: 3.70 - 1.28
  • Alize Cornet - Ashleigh Barty: 2.70 - 1.46
  • Carla Suarez- Navarro - Sloane Stephens: 2.88 - 1.42
  • Anastasija Sevastova - Julia Goerges: 2.00 - 1.81
  • Kiki Bertens - Petra Kvitova: 2.85 - 1.43
  • Maria Sharapova - Caroline Garcia: 1.48 - 2.65


  Fogadj és nézd élőben!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.