Top 30-s ellenfél legyőzésének jutalma a nyolcaddöntőben való részvétel. Stollár Fanny a világranglista 86. helyezettjével, Heather Watsonnal fog összecsapni.

A papírforma nem volt a legbiztatóbb az ígéretes magyar játékos számára a Shuai Zhang elleni meccs előtt, de a tizenkilenc éves játékos egy meggyőző 6-2, 6-2-s sikerrel búcsúztatta a világranglista 27. játékosát. Annak ellenére, hogy Heather Watson sem lesz könnyű ellenfél, a bukik ezúttal Fannyt vélik esélyesebbnek (1.68).

Stollár Fanny (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

Heather játékformája nem a legijesztőbb, előző meccsén kívül, amelyet Katerina Bondarenko ellen nyert a döntő játszma tiebreakjében, nem sikerül meccset nyernie WTA versenyen már január óta. Sikere esetén 2.18-s szorzóval számolják a nyeremény összegét. Fanny már a negyedik meccsét várja a német tornán, hiszen két selejtező meccset is játszott. Jól jönne számára egy hosszabb menetelés, mert az több pont megszerzésében is tükröződne, ami a világranglistán való előrehaladását és könnyebb sorshúzásokat jelentene a jövőben. Nem titok, hogy sokat várnak Fannytól a rajongók, hiszen a híres IMG menedzsment céghez is szerződéses kapcsolat fűzte és a világhírű Nick Bollettieri segítette tehetsége kibontakozását.

Kiemelt szerdai meccsek a nürnbergi és strasbourgi tornákról:

  • Kiki Bertens - Mona Barthel:    1.26 - 3.85
  • Katerina Siniakova - Veronica Cepede:    1.48 - 2.65
  • Anastasia Pavlyuchenkova - Natalia Vikhlyantseva:    1.62 - 2.30
  • Samantha Stosur - Daria Gavrilova:    1.90 - 1.90

Fogadj és szurkolj!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.