A Roland Garroson és a US Openen elődöntőző Maria Sakkari a múlt heti luxembourgi döntőssel, Jelena Ostapenkoval játszik.

Maria Sakkari (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Nem lehetett egyszerű a görög játékosnak (WTA 12.) megemészteni a New Yorkban elszenvedett vereségét az utolsó négy között miután Párizsban is a rangos torna utolsó előtti szakaszában kényszerült búcsúznia. Idén sikerült neki először Grand Slam-tornákon ennyire messze eljutni. Még két hét sem telt el a US Open-menetelése óta és egy alacsonyabb rangú (WTA500-as) tornára kell összpontosítson, ahol már első meccse kemény megmérettetésnek ígérkezik. Ellenfele Jelena Ostapenko (WTA 29.) lesz, aki a múlt héten, hasonló, fedett kemény borításon döntőt játszott Luxembourgban.

Mégis, a lettországi játékos játékszínvonala kérdéses, mivel nem voltak olyan kaliberű ellenfelei mint Sakkari. A kemény borításra való visszatérése óta az említett döntőjén kívül, Jelenának nem voltak figyelemreméltó eredményei. Az Olimpiai játékokon a régi sikerét kereső Elena Vesnina verte az első körben, Montrealban Katerina Siniakova búcsúztatta szintén az első meccsén, Cincinnatiben pedig a nyolcaddöntőben az ismét felkapaszkodó folyamatban lévő, rutinos volt világelső, Angelique Kerber győzte le. Jelena már játszott egy meccset Ostravában, Anna Blinkovát ejtette ki gond nélkül a versenyből (6-4, 6-0).

Az egymás elleni mérkőzéseiken 1-1 az állás, 2017-ben a charlestoni salakon Ostapenko bizonyult jobbnak, majd a 2019-es Australian Openen Sakkari visszavágott. Mindkét eddigi meccsük döntő játszmát igényelt, de egy szettben sem került sor hosszabbításra. Bár még nem igazán tiszta ha Ostapenko jelenleg tud olyan színvonalra emelkedni, mint ellenfele, az összesített eredményesség terén nyilván a lettországi volt Roland Garros-bajnok magasabban van, hiszen a rangos párizsi sikerén kívül, még három WTA-tornagyőzelemmel is büszkélkedhetik, amelyek közül kettőt kemény borításon szerzett. Sakkari eddigi egyetlen WTA bajnoki címét salakon nyerte.

szeptember 23., csütörtök

Néhány fogadási lehetőség a mérkőzésre

Fogadás szettre 2-0 @ 2.70
Fogadás szettre 2-1 @ 4.35
Fogadás szettre 0-2 @ 3.60
Fogadás szettre 1-2 @ 5.00
Szett hendikeppel Ostapenko, Jelena +1.5 @ 1.46
Játék hendikeppel Sakkari, Maria -1.5 @ 1.85
Játék hendikeppel Ostapenko, Jelena +1.5 @ 1.93
Játék hendikeppel Sakkari, Maria -4.5 @ 2.85
Játék hendikeppel Ostapenko, Jelena +4.5 @ 1.42
Játék hendikeppel Ostapenko, Jelena -4.5 @ 3.90
Játékok száma Alatt 19.5 @ 2.40
Játékok száma Felett 19.5 @ 1.56
Szettek száma Alatt 2.5 @ 1.56
Szettek száma Felett 2.5 @ 2.40

További kiemelt teniszmeccsek

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.09.23. (07:55)