A 19 éves Bianca Andreescu (WTA 6.) Grand Slam-bajnokként tér vissza a teniszpályára egy kis pihenő után, de ismét magas színvonalon kell játszania ahhoz, hogy eredményes legyen, mert a pekingi versenyen erős a mezőny. Már a második fordulóban az az Elise Mertens (WTA 23.) várja visszavágó gondolattal, akit a rangos new yorki torna negyeddöntőjében győzött le három játszmában.

A belga játékos nem szünetelt a US Open után, Osakában elődöntőt játszott, Wuhanban pedig csak a második fordulóig jutott. A pekingi első fordulóban viszont Petra Marticot búcsúztatta két sima és meggyőző játszmában (6-2, 6-3), míg a kanadai ellenfele Aliaksandra Sasnovichot sokkal nehezebben, három szettben győzte le (6-2, 2-6, 6-1). Bianca jelenleg 14 egymás utáni meccsgyőzelemnél tart. Nem kis teljesítménye, hogy visszalépéseit és szüneteléseit leszámítva, legutóbb március elején Acapulcóban veszített meccset (Sofia Kenintől kapott akkor ki).

Andreescu new yorki háromszettes győzelme Mertens ellen az eddigi egyetlen egymás elleni meccsük volt. A belga játékos nem igazán tudta érvényesíteni első szerváját, hiszen ezzel csak 60%-ban nyerte pontjait. Bár a kanadai lány elméletileg esélyesebben indul, azért nem biztos, hogy sikerszomja ugyanannyira hajtja mint az elmúlt hónapokban, mivel a hatalmas sikerek előbb-utóbb kiválthatnak egy kis elégedettség érzetet még akarata ellenére is. Meglehet azonban, hogy jól jött a szünet az amerikai Grand Slam-sikere után és ez ne legyen téma tárgya.

Néhány szorzó a mérkőzésre

Fogadj itt a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.10.01. (08:47).

További kiemelt teniszmeccsek

október 02., szerda