Remekül kezdte a marokkói tornát Cagla Buyukakcay és két szettben győzte le az ígéretes Linda Fruhvirtovát, mégis Julia Grabher ellen is papírformát kellene borítania.

Cagla Buyukakcay fekvo 002
Cagla Buyukakcay csak 55%-ban nyerte első szerváit, de még így is továbbjutott nyitómeccsén. Fotó: Jimmie48 Photography/Shutterstock.com

A világranglista 263. helyén állomásozó harminchárom éves török játékos az ITF-tornákról idén előszőr váltott WTA-eseményre Rabatban. Annak ellenére, hogy WTA bajnoki címmel rendelkezik, amelyet 2016-ban az Isztambul-i salakon szerzett, mostanában már alacsonyabb szinten sem valami eredményes, ugyanis január óta nem nyert két egymás utáni meccset. Marokkóban azonban 7-5, 6-4-re tudta verni az 56. helyen álló tizennyolc éves Linda Fruhvirtovát, ami jeles teljesítmény, bár a csehországi játékos nem lassú borításokon szerezte hírnevet. A bukmékereket nem hatotta meg különösebben bravúrja, mivel oddsaik a 74. helyet elfoglaló Julia Grabher ellen is kevés esélyt adnak neki.

Az osztrák hölgy a tavaly nem kevesebb, mint 43 meccset nyert a szemcsés borításon több alacsonyabb szintű tornagyőzelmet begyűjtve ezeknek köszönhetően, idén viszont nagyon gyenge eredményeket jegyzett. Nemrég Rómában emelt játékszínvonalán és két fordulót is kipipált, majd Daria Kasatkina is csak a döntő játszma tie-breakjében tudta őt legyőzni. Az olasz fővárosban való szereplésének fénypontja Jil Teichmann búcsúztatása volt, azonban megjegyzendő, hogy minden mérkőzése harmadik felvonást igényelt. Ugyanúgy folytatta ezen a héten és Ysaline Bonaventure elleni nyitómeccsét szetthátrányból kellett fordítania, de ettől még a papírforma igazolódása a valószínűbb a nyolcaddöntőben.

május 24., szerda

Tipp Játék hendikeppel Grabher, Julia -2.5 @ 1.34

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 24. 5:46 UTC.