A tavasszal Miamiban elkapott döntőjét követően, Naomi Osaka csak két tornán indult és azok is még a salakidényben zajlottak.

Naomi Osaka (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Madridban még sikerült megnyernie egy meccset, de a Roland Garroson már az első fordulóban kikapott. Több mint két hónapos kihagyás után, a japán játékos (WTA 41.) San Joseban három szettes, Qinwen Zheng elleni győzelemmel tért vissza és a következő körben Cori Gauff lesz az ellenfele. Bár Osaka idei eredményessége elmarad attól, amitől megszoktunk tőle, még így is jobb a kemény pályás mérlege az amerikai játékosáénál (12/3 - 11/7). Gauffnak (WTA 11.) 2022-es fénypontja a Roland Garros salakján elért döntője volt, ami után elődöntőzött a berlini gyepen és a Wimbledonon a harmadik fordulóig menetelt. A kemény borításra való visszatérése nagyon meggyőző volt, mivel San Joseban az első meccsén 6-1, 6-0-ra verte Anhelina Kalininát.

Pályafutása alatt, Naomi négy Grand Slamet nyert kemény borításon, így elméletben majdnem mindenkinél esélyesebb ezen a típusú játékfelületen, de mivel ritkán is játszik és eredményei sem csillognak, az említett elmélet megdőlhet. A volt világelső nem leírható, de Gauff egyenlítheti az egymás elleni összecsapásaik mérlegét az e heti amerikai tornán. Mindhárom eddigi mérkőzésük hasonló kemény borításon zajlott és jelenleg Naomi 2-1-re vezet.

augusztus 05., péntek

Tipp Mérkőzés nyertese Gauff, Coco @ 1.71

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.08.04., 07:25.