A top100-on kívüli játékos szettvesztesség nélkül jutott az utolsó nyolc közé, de minden általa lejátszott szett hosszabbítást igényelt és nem is akármilyen ellenfelekkel szemben.

Clara Burel 001
Clara Burel két top80-as játékos legyőzésével jutott a negyeddöntőbe. (Fotó: damanius/Shutterstock.com)

Az e heti tornáig, a 122. helyen lévő Clara csak a madridi esemény selejtezőiben nyert idén salakon meccseket, de hazai környezetben két kellemes meglepetést okozott a francia szurkolóknak. Először Sorana Cirsteat verte 7-6, 7-5-re, majd Kaia Kanepit 7-5, 7-6-ra. A francia játékos következő ellenfele a tavalyi budapesti győztes, Bernarda Pera lesz, aki 2022-ben a magyarországi salakon kívül, a hamburgin is bajnok lett.

Idén még nem sikerült hasonló eredményeket elérnie a lassú borításokon, Charlestonban nyert még csak két meccset egymás után. Az amerikai játékosnak (WTA 38.) az első strasbourgi meccsén három játszmára volt szüksége, hogy a 259. helyen lévő Sophie Changot búcsúztassa, de a Kimberly Birrel elleni nyolcaddöntőjét két sima felvonásban húzta be. Burel-el szembe is esélyesebben indul, de nem spórolhat a figyelmével.

május 25., csütörtök

Tipp Játékok száma Felett 19.5 @ 1.61

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 25. 5:16 UTC.