Pár napra a Fed Kupában elszenvedett vereségétől, ugyanazon a színhelyen Angelique Kerber mintha átlényegült volna és ismét ígéretes a játéka.

A sors tartogat mindenkinek néha érdekes fordulatokat és ezt a német volt világelső is tapasztalhatta nemrég Stuttgartban. Petra Kvitova meggyőzően verte őt 6-2, 6-2-re a Fed Kupa elődöntőjében, viszont Angie szinte azonnali visszavágó esélyét kapta a német WTA versenyen. Kerber fogott is az alkalmon és 6-3, 6-2-re verte cseh ellenfelét. Így bizakodóan várhatja az Anett Kontaveit  elleni mérkőzését a nyolcaddöntőben. A papírforma őt tartja esélyesebbnek 1.33-s szorzóval, Kontaveit győzelmét 3.35-s szorzó illeti.

Honfitársa, és a stuttgarti címvédő bajnok, Laura Siegemund is pályára fog ma lépni, és hosszadalmas sérülése után újra jó színben látszik, hiszen előző meccsén Barbora Strycovát verte. Következő ellenfele nem más mint az a Coco Vandeweghe, aki Sloane Stephenset szinte leütötte a pályáról a 6-1, 6-0-s győzelmével. Úgy néz ki az amerikai mégsem hatotta meg túl nagyon a bukikat, mert az ő továbbjutására a szorzó 1.93, a Siegemundé pedig 1.87.

Laura Siegemund (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Az élvonal más tagjai is szerepelni fognak, Garbine Muguruza az orosz Anastasia Pavlyuchenkova ellen fog játszani (1.28 - 3.75), Elina Svitolinának pedig a tizennyolc éves Marketa Vondrousova lesz az ellenfele, aki előző meccsén a hazai kedvencet, Julia Goergest búcsúztatta 6-2, 6-2-s végeredménnyel (1.41 - 2.90).

Fogadj a stuttgarti tornára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.