szumos statisztikái

0 %

ROI

0

Tippek


Tipp Esemény Odds Beküldve Játék
szumos
szumos hozzászólt
2016 máj 7. 20:35
Wright - Gurney, H @1.40
FTC - UTE, f.i.: 0.5 felett @1.40
Nice - St.Etienne, f.i.: X @2.05

@4.02
szumos
szumos hozzászólt
2016 máj 7. 15:29
Hertha - Darmstadt, H @1.78
Mönchengladbach - Leverkusen, H @1.80

@3.20
szumos
szumos hozzászólt
2016 máj 7. 12:49
Nyomok egy sorozatot:

2-es kombi:

Nadal - Murray, 22.5 game felett @1.82
Norwich - Manchester U., vendég @1.98

@3.60
szumos
szumos hozzászólt
2016 márc 12. 12:42
Na szóval!
Bunda szombat! Lássuk ma ki szívat meg?

Az Internél és a Fradinál gondolom fognak próbálkozni a fogadók idegeit borzolni. Az utolsó 6 meccsén két gólt szerző Bologna (amiből az utolsó három 0-0...) már már természetes könnyedséggel -szombat lévén- nyilván valóan éppen az Inter ellen idegenben fog brillírozni... Ez csak természetes. Így, hogy az Inter csalogató 1.60-ra van belőve meg főleg!
A Puskás Akadémia státuszával ebben a bajnokságban meg igazából senki nincs tisztában, de azt mindenki úgy érzi valami van mögöttük. Nem hinném, hogy a három meccsen csak 1 pontot kell a Fradinak lepasszolnia... Minden esetre a szoros mérkőzés szerintem alapkövetelmény a Fraditól, így a gólelőny is! Meg hát na! Ekkora szorzóért? Sima.

A többi meccsen nem érzem a bundát. Jó lenne a ha nem szórakoznák el a meccseket. Az MTK, DVSC és a Mönchengladbach szerintem nem tud akkorát hibázni, hogy kikapjon aktuális ellenfeleiktől. Az Atletico szerintem nem kap gólt ma sem, azt meg nehezen képzelem, hogy a Depornak nem is rúg. M.City kisebb nyomással jobban teljesít :) Nem kell már aggódni a bajnoki címért :) A Vasas szerintem mocskos rossz úton jár és gyanítom meccsről meccsre mélyebbre kerülnek majd. A Barca néptipp. Néha azok is jönnek... A Hoffenheim - Wolfsburg szintén, de egyszerűen nem tudom elképzelni az ellenkezőjét.

Tolok még egy Oakland-féle brutál over-meglepi kombit is!  ;)

1. szeló: Bwin 7€ freebet ---> @3.71 (5969 huf)
Manchester City @1.53
Mönchengladbach 1X @1.13
Atletico Madrid @1.26
MTK 1X @1.42
DVSC 1X @1.20 


2.szeló: Unibet 1847 huf ---> @47.00 (86809 huf)
Paks - Vasas H @2.00
Hoffenheim - Wolfsburg mindkét csapat szerez gólt @1.51
Barcelona - Getafe 1.f.i. góljai 1.5 felett @1.58
Bologna szerez gólt @1.78
Mönchengladbach @1.52
Puskás Akadémia szerez gólt @2.18
DVSC @1.67


3. szeló: Bet365 2/4 6x250 + 100 gyűjtő huf ---> max 30000 + 38000
Mönchengladbach - Frankfurt 4.5 gól felett @3.75
Bologna @6.00
Hoffenheim - Wolfsburg 4.5 gól felett @4.33
Paks -1.5 @3.90

szumos
szumos hozzászólt
2016 febr 27. 14:25
Van két tippem ami talán megér egy posztot... Utólag majd kiderül.

Az egyikhez nem kell túl sok ész. A Leicester @1.61 úgy gondolom nem vallhat ma kudarcot. Ha tényleg elhiszik, hogy bajnokságot nyerhetnek, akkor ezeknek a meccseknek nem szabad problémát jelenteniük. A Norwich az utóbbi időben kettesével szedi a gólokat és van, hogy egy meccsen többször is fordul... El nem tudom képzelni, hogy normális körülmények között 1-hél több gólt kapjanak a hazaiak.

A másik tippem a Veszprém meccse. A Lufu főoldalas írásán felül még hozzátenném, hogy kérdéses, hogy mennyire is kell ez a meccs a Veszprémnek? Ha nyer, még mindig előnyben lesz vele a PSG (valószínűleg) és az első hely akkor sem reális. Az meg hogy 2. vagy 3. lesz a csoportban az ő szintjükön oly mindegy. Én így érzem. Adódik a kérdés, hogy érdemes e a Veszprémnek energiát mozgósítani ezért a meccsért? Félre értés ne essék, biztos nem kikapni mennek, de szerintem a csoport legjobb hármasa közül a Flensburgnak a legfontosabb az első hely és a mínusz egy "csata"... Lehet, hogy jó formában vannak, de azért egy plusz párharc végkimenetele náluk kétségesebb, mint a Veszprémnél, vagy a PSG-nél, úgy gondolom motiváltabbak lesznek megtartani egy reális első helyet, mint a Veszprém akinek még a második is kétséges.
Ezen felül tavaly is és tavaly előtt is elfogyott a magyar csapat a sorozat végére. Egy kicsit másképp kell keverni a lapokat. Persze a plusz párharc Veszprémben sem hiányzik, de az első hely gyakorlatilag elúszott. Így szerintem nem fognak ráhajtani a matematikai esélyre.
Szóval Lufu értekezését kiegészítve, szerintem még csak szoros sem lesz ez a meccs. Remélem azért nem születik vállalhatatlan eredmény ,de egy Flensburg -3.5 @3.10 nálam igen sanszos!
 

Nézz be a fogadásnaplóba

szumos
szumos hozzászólt a Re:Maradj Talpon a Foci EB-n! témához
2016 jún 10. 19:48
1. Tipp

Esemény: Franciaország - Románia
Tipp: Franciaország nyer
Odds: 1.36
Iroda: bet365
szumos
szumos hozzászólt a Re:szumos jegyzete témához
2016 máj 7. 20:35
Wright - Gurney, H @1.40
FTC - UTE, f.i.: 0.5 felett @1.40
Nice - St.Etienne, f.i.: X @2.05

@4.02
szumos
szumos hozzászólt a Re:szumos jegyzete témához
2016 máj 7. 15:29
Hertha - Darmstadt, H @1.78
Mönchengladbach - Leverkusen, H @1.80

@3.20
szumos
szumos hozzászólt a Re:szumos jegyzete témához
2016 máj 7. 12:49
Nyomok egy sorozatot:

2-es kombi:

Nadal - Murray, 22.5 game felett @1.82
Norwich - Manchester U., vendég @1.98

@3.60
szumos
szumos hozzászólt a Re:adózás témához
2016 ápr 29. 06:24
Reggeli révületemben itt elgondolkodtam újra ezeken a bet365-ös számokon. Azért összetettebb dolog ez, minthogy messzemenő következtetéseket lehessen levonni. Viszont újra átgondolva a teljes bevételhez képest az adózás előtti profitnak szerintem legalább 5-10%-nak lennie kell a teljes bevételhez képest. Különben egy rosszabb év után nagy a kockázat. Tehát 2-3 milliárdnál nem lehet több költsége semmiképp. Ahhoz a 20 milliárdos forgalom még mindig nagyon soknak tűnik. Na mindegy.
szumos
szumos hozzászólt a Re:adózás témához
2016 ápr 29. 05:04
Ha csak nyereségadót kell az irodának megfizetniük, akkor valóban. Akkor csak a veszteséget termelők fizetik az adót. Viszont szerintem forgalmi adó is ki van vetve, csak annyira elenyésző ehhez az 5%-hoz képest, hogy beépíthető a szorzóba. Ugye, ott ahol van még -5% is, ott vagy új szorzókat ad ki az iroda, vagy beállítja a szoftvert, hogy az adott ország játékosainál alapból vonja. Nyilván utóbbi az egyszerűbb.

Kíváncsi voltam viszont, hogy akkor hogy is van. Van e forgalmi adó, vagy nincs. A máltai szerencsejáték törvény meg is van, de nincs az a kíváncsiság, hogy én azt angolul végigolvassam! :) (azért átfutottam) Ráadásul gondolom van benne egy hivatkozás az adótörvényre, nem pedig a konkrét adókulcs van benne megírva. Pedig számomra ez a legfontosabb részlet, mert ha akár 0.1% forgalmi adó is van, az azt jelenti fizetünk adót. Hogy ez felettébb kedvező? Az már egy más kérdés.
Mondjuk épp Magyarországról tudok ellenpéldát mondani, amikor egy bizonyos szerencsejátéknál nem volt forgalmi adó, csak amolyan fix licenc díj szerűség. Ugye a "félkarú rablók" éppen így működtek, ami számomra teljesen érthetetlen is volt anno. Havi fix adó volt gépenként a forgalomtól teljesen függetlenül...Persze ott is volt időnként más költség is (bevizsgálás stb.), de felettébb (gyanúsan) nagy szabadságot adott a gépeseknek ez az adórend.

Viszont ez a bet365-ös mérleg gyanús nekem. A játékosok nagy része ugye veszít. A tartósan nyereségesek elenyészőek. (Állítólag 98-2 az arány). Nyilván nem tudom milyen költségek vannak egy fogadóiroda üzemeltetésével kapcsolatban, de ha hasamra ütök és azt mondom, hogy 1 milliárd font bevételből maradt nekik 148 millió font adózás előtt, akkor az kiindulva egy gigacég éves profitjából a teljes bevételhez képest egy évről-évre fejlődő ágazatban, talán nem ördögtől való feltételezés (persze attól még lehet, hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal). Ha figyelmen kívül hagyom a nyereséges játékosok által generált forgalmat (az arány miatt most mindegy is), akkor abból az feltételezhető, hogy az 1 milliárd valós bevételhez 20 milliárdos forgalom mellett a játékosok 20x fel tudták rakni a pénzüket (átlagosan) mire elbukták azt. Ezt lehetetlennek tartom. Persze ez rendkívül hevenyészet megközelítés, de annyira durva ez a 20x szorzó, hogy még az 5x-ben is kételkednék.
Azt meg nem tartom valószínűnek, hogy ebben a szegmensben 148 millióhoz 4-5 milliárd bevételre lenne szükség. Ekkora költsége nem hiszem, hogy van egy irodának. Ez rengeteg lenne. Magyarosan fogalmazva: "akkor már akkor is jobban jár, ha beteszi a bankba a pénzét a tulaj".
Így szerintem ezek a számok valahol sántítanak. Vagy olyan költséget is tartalmaznak mint például a forgalmi adó. Persze vannak a különböző helyi licencek is még, de hát normális helyen ugye az adott országból játszók feltételezett forgalmához van ez igazítva és százezer, esetleg millió fontban mérik (játéktípusonként és országonként) nem milliárdokban.

No persze az EU-n kívüli országok más tészta.
A lényeg, hogy amíg nem olvassa el valaki valamelyik Eu-s adóparadicsom szerencsejáték törvényét (én nem akarom), addig nem leszek okosabb. Persze a nagy lényegen az sem változtatna. De ha kiderülne biztosra, hogy a társasági adó mellett forgalmi adót is fizetnek az irodák, akkor nekem az egy teljesen másik pozíció lenne.
szumos
szumos hozzászólt a Re:adózás témához
2016 ápr 28. 21:09
Ez különösen azért dicséretes, mert a saját bevallása szerint többet fizetett be a bet365-höz tavaly, mint amennyit kivett onnan és mégis mindenáron adózni akar...


Az tény, hogy a forgalmunkkal növeljük az adófizetési kötelezettségét egy irodának (ha veszítünk, akkor még inkább :) ), de jövedelemadót ők nem fizetnek utánunk.
Ez csak kb. olyan, mint amikor feketén dolgozunk, aztán azzal vigasztaljuk magunkat, hogy ÁFÁ-t és jövedéki adót fizetünk azért a közértben.Őszintén, nem néztem utána a szerencsejáték törvénynek (pl.:) Máltán. De feltételezem a rendszer elemei hasonlóak. Nagyon leegyszerűsítve tehát van adó a forgalom után, meg van külön egy másik, ha a cég nyereséges és pénzt akarnak a tulajdonosok kivenni belőle (nyereségadó). Igazából a mérték az igazi különbség egy átlagos európai országhoz képest. Szóval szerintem megfizetik utánunk a "jövedelemadót" is nyereségadó formájában. Persze ezt csak akkor kell, ha pénzt akarnak kivonni a cégből.
Bár az igaz, hogy abban az adóparadicsomban teszik ezt, ahova be vannak jegyezve, nem Magyarországon. Viszont, ha ez az adóparadicsom is az EU tagja, akkor szerintem ezt nem kérheti számon rajtunk a Magyar Állam. Persze itt belép az a faktor,amit Nyuszika10 írt, de én ismét feltételezem, hogy ha belépünk egy gazdasági társulásba (EU), akkor annak minden tagjával van "egyezségünk" vice versa.
Itt számomra továbbra is ez a licence a kérdőjel, ez viszont nem a mi dolgunk.
szumos
szumos hozzászólt a Re:adózás témához
2016 ápr 28. 12:19
Időnként leírom -amikor már bevadul ez az adózás dolog- , de tudom, hogy nem kéne szót sem pazarolni rá...
Szóval alapvető tévedés, hogy nem adózunk sportfogadásaink után. Persze technikai részletekről nincs infóm (például, hogy mi az adóalap), de úgy ahogy az szrt. befizeti a Magyar Államnak az adót a szerencsejáték után (mivel itt van bejegyezve a cég), úgy fizetik be a különböző irodák is ott, ahol be vannak jegyezve. Erre jön még a különböző országok licencei -már ahol adnak rá lehetőséget.
Addig amíg az iroda az Unión kívül van bejegyezve valahova, el lehet polemizálni, hogy mi a törvényes, vagy etikus, ami felettébb vicces lenne például az újdonsült Panama-botrány árnyékába, de lehet rajta vitázni.
Viszont, ha olyan irodánál játszik valaki, amely uniós országban van bejegyezve (GB -az anyaország, Man, vagy Gibraltár, tökmindegy-, Málta, Ciprus, stb.) akkor számomra már az nonszensz, hogy felmerül az adózás kérdése. Egy EU-s cég szolgáltat egy EU-s országban, ami után az EU-ban adózik! Miről beszélünk? Szó sincs róla, hogy nekünk fogadóknak lenne ezen felül kötelezettségünk.
A licence dolog más kérdés. Ha van egy céged, ami be van jegyezve Piripócson viszont huzamosabban tevékenységet végez Pósteleken, akkor a helyi adót meg kell osztani. Mindkét helyen fizetni kell (a jelenlegi törvények és gyakorlat szerint) arányosan. Persze eléggé kutya vacsorája az egész, mert te vallod be, meg hát mi számít huzamosabb tevékenységnek is ugye? De ez van. De ez a cég dolga, nem pedig a cégben dolgozóé! Kicsit ilyen a licence dolog is, bár azért nem ugyanaz... Arról meg nem is beszélve hogy a nyereségadó meg a helyi adó köszönőviszonyban sincs egymással (akár 25x-e is lehet). Tehát a licencenek is hasonló árban kellene mozognia arányosan, nem pedig olyan árat kellene rá szabni, mintha itt kéne adóznia a cégnek! Nem utolsó sorban pedig egyáltalán lehetővé kellene tenni a megváltását, de Magyarországon ez nem lehetséges jelenleg.

Összefoglalva: adózunk. A fogadóiroda által. Az iroda is adózik. A kérdés a tevékenység arányos helyi adó csak (ami jóval kisebb összeg a tényleges adónál), ami nem a fogadó kötelessége, hanem az irodáé. Persze csak akkor, ha hagyják megfizetni az irodát... Ezért is mernek az irodák hirdetni és szolgáltatni Magyarországon. Mert a Magyar Állam az EU-s joggal ellentétben nem ad lehetőséget a licence vásárlásra és nem mond egy tisztességes összeget, hogy mennyi az annyi. De! Ez nem a mi dolgunk. Ez nem a mi felelősségünk.
szumos
szumos hozzászólt a Re:Bwin Infó témához
2016 ápr 27. 17:55
Érdekes módon a bwinnél és a gamebookers-nél is 50%-os, 50 eurós feltöltési bónuszt kapartam tegnap.
Nyugtassatok meg, hogy nem mindenkinek ezt adták!  :)

Nem tudlak megnyugtatni... ;D
szumos
szumos hozzászólt a Re:Unibet Infó témához
2016 ápr 23. 16:33
Próbálkozz az angol ügyfélszolgálattal, ne add fel!  :ok:

Igazából nem feszegetem tovább a dolgot, mert ez egy olyan elvi kérdés, amiben ha engednek, kiborul a bili és minden kiértékelt fogadás megkérdőjeleződik. Pláne, ha itt be is számolok a dologról. Szóval sok jóra nem számíthattam már az elején sem.
A hülyének nézés idegesít első sorban, meg az hogy meg sem próbáltak utána nézni.
Egy biztos "István" korábban sokkal normálisabb volt. Igazi diplomata. Ő talált volna megoldást.  ;D ;)
szumos
szumos hozzászólt a Re:Bwin Infó témához
2016 ápr 23. 16:23
Mondjuk velem nem tudom mi problémájuk volt.
Amit nyertem azzal tényleg játszottam (kevésbé eredményesen), ezért túl sok leutalásom nem volt (2-3 húszezer körüli...). Mert ha mindent leutaltam volna sokkal rosszabbul járnak velem.  :D
Ez is sok volt. ;D
szumos
szumos hozzászólt a Re:Unibet Infó témához
2016 ápr 23. 14:21
Volt ez a kis probléma az Unibetnél a Real - Wolfsburg meccsel kapcsolatosan (7.5 kapura lövési line és hát mit ad Isten 7 lett az idióta UEFA szerint).
Váltottam pár levelet ez ügyben, természetesen abszolút reménytelenül, de nem is kellett csalódnom. Az első levélen kívül, amit Ildikótól kaptam, a többinél már atom hülyének nézés volt a stílus (Tibor), persze kedvesen.
Pedig szerintem egészen pontosan fogalmaztam, de még is megragadtunk annál a kérdéskörnél, hogy egy 7.5-ös line mit jelent?... Persze hát egyszerűbb volt erről dumcsizni és hülyének nézni engem, mint megmondani a frankót. Mert ugye arra valóban nem volt sok esély, hogy korrektül visszanézzék a meccset és azt mondják, hú b@zd'meg, ez tényleg be lett nézve (ugye az volt a problémám, hogy elszámolta az UEFA a kapura lövések számát). De azért annyit elvárhatok, hogy azt mondják, hogy nem érdekli őket a hiba, ők nem változtatnak semmit. E helyett kábé az volt a válasz, hogy a statisztikai adatbázisban 7 darab van, matematikailag az kevesebb 7.5-nél, tehát igazuk van...  :D Tehát hiába írtam le nekik a sztorit pontosan, eszük ágában sem volt megállapítást tenni.
Ment a mellébeszélés, meg a hülyének nézés, csak épp arra nem reagáltak, amit kérdeztem.

Egyébként érdekes volt, hogy "Ildikó" elsőre rögtön vágta miről nyavalyoghatok, mert továbbította is a "Sport Osztálynak". Meg sem próbálta nekem elmagyarázni miért kisebb 7, mint 7.5 vagy hogy az UEFA lőlapon 7 van, tehát semmit nem tehetünk. Ő még levágta, hogy arról beszélek, hogy el lett számolva a dolog és akkor szeretném tudni most mi van? Ildikó után jött hülyének nézés Tibiéktől.
Kösz Tibi! Idióta vagy! :fakk2:
szumos
szumos hozzászólt a Re:Bwin Infó témához
2016 ápr 23. 08:25
Egyszerűen véget ért a promó. Gamebookersen is(ami bwin klón) ami bejön simán zenmate nélkül.
Talán majd újra indítják valamikor

Én úgy emlékszem június végéig szólt ez az etap...
szumos
szumos hozzászólt a Re:Bwin Infó témához
2016 ápr 22. 00:36
No nálam nincs már a promók között a "kaparós".
Gondoltam én, hogy ez a magyar IP-s nem elérhetőség sem volt véletlen. Most már zenmate-el sem látom...
Másnál látszik esetleg?

A felhasználó összes hozzászólása