Szülinapi csokoládékrémes torta recept[/b
hozzávalók 8 főre
Tökéletes piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
2 cs Vanillincukor
6 púpozott ek liszt
5 ek tejszín
2 ek olaj
1 cs sütőpor
csipet só]
elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához a 6 evőkanál cukrot hozzáadjuk, és habosra keverjük, ebbe jön a vaníliás cukor is, majd a tejszín (vagy tej).
A sütőport összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgájás masszát. A tojásfehérjét pici porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, óvatosan homogén masszát keverünk belőle.
Egy tetszőleges alakú (én most virág alakúba öntöttem) normál méretű kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük (sütőpapírral is bérelhetjük a tepsit). Majd 180 fokon aranybarnára sütjük. (kb 20-30 perc)
A krémhez a tejből, tejszínből, cukorból és lisztből krémet főzünk, majd amíg meleg, hozzáadjuk a 2 tábla csokoládét és a 25 dkg margarint. Robotgéppel összeturmixoljuk, majd berakjuk a hűtőbe éjszakára vagy jó pár órára.
Én általában este szoktam elkészíteni a piskótát és a krémet is, és másnap reggel megtöltöm. Kettévágjuk a tésztát, fele krémet a kettő közé, a másik felét pedig szépen a tetejére kenjük. Marcipánfigurákkal és gyertyával díszítjük.