Primera Division 2010/11 - 1.Forduló

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Primera Division 2010/11 - 1.Forduló

Szombat, Augusztus 28:

2010.08.28 18:00   Hercules - Athletic Bilbao   -   -   -

2010.08.28 20:00   Fc Malaga - FC Valencia   -   -   -

2010.08.28 22:00   Levante - FC Sevilla   -   -   -

Vasárnap, Augusztus 29:

2010.08.29 17:00   Espaňol Barcelona - Getafe   -   -   -

2010.08.29 17:00   Osasuna - Almeria   -   -   -

2010.08.29 17:00   San Sebastian Real - Villarreal   -   -   -

2010.08.29 17:00   Deportivo La Coruna - Zaragoza   -   -   -

2010.08.29 19:00   Santander - FC Barcelona   -   -   -

2010.08.29 21:00   Mallorca - Real Madrid   -   -   -

Hétfő, Augusztus 30:

2010.08.30 22:00   Atletico Madrid - Sporting Gijon   -   -   -


Ide lehet írni az előzeteseket az SfGuru Futball játék keretén belül.

Sok sikert kívánunk.  :great:

Racing Santander-Barcelona

tipp: Barcelona-1gólról is nyer
odds:1.62
bwin
tét 10

Santanderben kezdi meg az új idény a Barcelona . A nyáron túlzottan nem erősítette meg amúgy sem gyenge keretét a katalán csapat. Egy lényeges érkező volt és távozó az együttesnél az új szerzemény David Villa a Barcelonától akitől sok gólt és jó játékot várnak ,akitől pedig megváltak közös megegyezéssel az Henry volt aki egyben Kontinenst is váltott,s a Ney York Redbullhoz igazolt. Az új idényben a vendégek célkitűzése maradt a régi azaz a spanyol Primera mellett a BL trófea elhódítása az elsődleges célkitűzés. Elmondható hogy a hazai csapatnál se volt igazán változás a tavalyi csapathoz képes ,lényeges távozójuk Sergio Canales aki a Real Madridhoz tavozót páran még odébb álltak de alsóbb vagy más Országoknak bajnokságában. Érkező aki hasznos lehet a csapatszámára Kennedy (Ajax), Adrián González (FC Getafe) valamint Alexandros Tziolis (AC Siena). Várhatóan tehát a hazai csapat továbbra is középcsapatként lesz számon tartva. Bizonyára felszívják majd magukat nagyon ellenfeleikkel szemben, mint minden évben de ez csak egy szorosabb játékra sarkalja őket ,sikerre már kevésbé ,bizonyára a Barcelona ellen is készülnek. Véleményem szerint Messiék ellen talán egy találatra jók lehetnek de a Barcelona mint minden évben nyerni fog és játékukat ismerve nem a meccs végén kezdenek el focizni hanem az mérkőzés elejétől fogva ezért aztán nem csodálkoznék ha gólokkal nyernék a Santanderi mérkőzést.Egyébként tavaly itt 4-1re nyertek, Nou Campban pedig sima 4-0ával. Ezért is várok már nagy arányú sikert most is.

Eredmény: 0-3
6,20 pont

Malaga - Valencia

Tipp: Valencia
Odds: 2.40
Iroda: bet365
Tét: 10


Az első hsz-m egy Valencia-Gijon előzetes volt, így stílszerűen az 1000. is egy Valenciás előzetes legyen. Már hét eleje óta írosgatom ezt az előzetest, látom Tib már leírt jópár, olyan dolgot, amit én is említek, de azért már benne hagyom. (Úgyhogy ne vádoljatok plágiummal :P ;D )
Számomra a spanyol bajnokság a numero uno, így tehát nagy örömömre szolgál, hogy végre beindul a hispán pontvadászat.

[e]Nézzük elsőnek a hazai gárdát. A nyáron egy arab milliárdos Abdullah bin Nasser Al Thani vásárolta meg a klubbot. Anyagilag tehát egyenesbe került a dél-spanyolországi gárda. A másik fontos változás, hogy az edzői posztra Jesualdo Ferreirat  nevezték ki, aki legutóbb a Porto vezetőedzője volt, de már trenírozta többek között a Benficát és a Bragát is. A játékoskeretben ennyire komoly változások már nem történtek.
Nézzük előbb a távozókat. Az elsőszámú kapus Munúa a Levantéhoz szerződött. A középpályáról Valdo visszatért az Espanyolhoz(azóta már kölcsönadták a Levanténak), a támadószekcióból pedig szintén két kölcsönjátékos távozása említésre méltó. Obinna és Felipe Caicedo összesen 8 gólt hozott össze a tavalyi szezonban. Ne nagy veszteség tehát a két játékos távozása.
Az érkezők oldalán már több nevet érdemes megemlíteni. Kapusposztra érkezett egy brazil hálóőr Rodrigo Galatto személyében. Tavaly a Debrecen EL ellenfelénél a Litexnél védett kölcsönben. A védelembe is a dél-amerikai kontinensről néztek játékost . Javier Malaguenot hozták el a mexikói Indiosból. A pálya közepére Sandro Silva érkezett, ő benne van potenciál. Eliseut a Laziotól vették meg, ami érdekes, hogy a római gárda pedig 2 éve éppen a Malagatól vásárolta a portugált. Két játékost hoztak csatárposztra összesen 7 millio Eurorért, ami a tavaly szerzett mindössze 42 gól miatt nem meglepő. A még nagyon fiatal Salamon Rondon a Las Palmasból érkezett, bár a másodosztályban szerzett 10 gólja 36 mérkőzésen nem túl meggyőző. Sebastian Fernandez, pedig az argentin Banfieldből érkezett az ő 28/6-os mérlege sem félelmetes.
Mindent összevetve túlzottan nem erősödtek a nyári holtszezonban, de azért a keretnek vannak még értékes játékosai elég csak Jesus Gamezre gondolnunk, aki a Valencia látókörében is volt idei átigazolási időszakban. Rajta kívül a csapat húzóemberei Apono valamint Duda, aki tavalyi házigólkirály. A támadószekcióban pedig Luque és Baha neve cseng a legjobban.
A tavalyi szezonban otthon nem villogott a Malaga, csupán 5 győzelmet szereztek, 8 döntetlen és 6 vereség mellett. Azért óvatosságra intheti A Valenciát, hogy a tavalyi szezonnyitón 3-0-ra mosták le az Atletico Madridot.

Mindenhol azt olvasom, hogy meggyengült a Valencia, ami igaz is, de azért Villa talán egyedül olyan játékos, akit nem lehet csak úgy pótolni. Silvát szerintem sikerül(t) megfelelően helyettesíteni a felkészülés alatt. A nyáron végignéztem szinte az összes felkészülési meccsét a gárdának. Az Al-Hilaltól a Hannoverig az Aston Villán át a Fiorentiánáig, dea többiből is elcsíptem jópár percet. Lassan indult be a szekér, de a legutóbbi Lecce és Fiorentina elleni találkozón már elég olajozottnak tűnt a csapat. Főleg Vicente, valamint a két új ék Soldado és Aduriz. Pech, hogy Soldado kidőlt 3-4 hétre, de erre az 1-2 meccsre Aduriz tudja pótolni, nem véletlen volt ő a Mallorca házigólkirálya. A levegőben verhetetlen a srác. Nos gyorsan rohanjunk át a várható kezdőn. A kapuban ugye Cesar helye megkérdőjelezhetetlen, de ha netán megsérül, akkor Moya sem fog megijedni a lehetőségtől. A védelem két széle maradt a tavalyi, annyi különbséggel, hogy most Mathieu egészséges és nem Jordi Albának kell kényszerből ott játszania. Középen két pokróckemény védő fog kezdeni Navarro és Ricardo Costa személyében. Bár az már most borítékolható, hogy nem egy meccs fog rajtuk elmenni. Hála az égnek Alexist és Del Hornot is elpasszolta klub. Így pár góltól mentve meg a csapatot. Nem is értem miért fizetett 5 milliót a Sevilla Alexisért, jó persze sürgette őket az idő Squillaci távozása miatt, de hát inkább felhoztam volna valakit a tarcsiból. A középpálya tengelye marad egyenlőre az Albelda, Banega duó, ezzel tavaly se volt sok gond, bár Albelda fölött kezd eljárni az idő. Amint Topal felveszi a spanyol ritmust valószínűleg ki is szorítja a Valencia egyik legendáját. Azt hiszem a legjobban a széleken áll a csapat. Bal oldalon Mata, Vicente, Jordi Alba, míg jobbon Joaquin és Pablo. Nem lesz egyszerű választani Emerynek közülük, bár Mata az előre tolt ék mögött fog valószínűleg játszani. Aduriz és Soldado közt fog váltogatni a mester, inkább utóbbi fogja élvezni a bizalmat, amint felépül.
A Valencia tavaly az egyik legjobb csapat volt idegenben, idén azért ennyire jól szerintem nem fog menni, de a gyengének tűnő Malagát illene verniük legalább 1 góllal. Ez azért sem lenne meglepő eredmény, mert az előző idényben oda-vissza 1-0-ra nyert a Turia-parti gárda.[/e]

Eredmény: 1-3
14,0 pont

Real Sociedad - Villareal

Tipp: Sociedad
Odds: 2.90
Iroda: unibet
Tét: 10


Három év Segunda B után visszakerült a Sociedad az első osztályba. A keretet nézve nem hiszem, hogy ki fognak zúgni év végén. Megszerezték csatárposztra a Tamudo, Llorente kettőst. Utóbbit éppen a mai ellenfél Villarealtól. Benne tehát nagy lesz a bizonyítási vágy. Támadóposztra érkezett még Ifran, valamint Sarpong neve említésre méltó még az új fiúk közül. Két fontos távozójuk is volt Bueno és Nsue személyében. Van még pár egészen jól csengő név a keretükben, elég ha csak a chilei válogatott kapusát Bravot vagy Aranburut említeni. A tavalyi szezonban szinte bevehetetlen volt az Anoeta, mindössze 1-szer kényszerültek térdre a baszkok. Egyébként a Villareal B is fejet hajtott nekik.
A Villareal a Dnyepr Mogilev gárdáját verte oda-vissza az EL-ben így bekerültek a főtáblára, bár ezt leginkább a pénzügyi gondokkal küzdő Mallorcának köszönhetik. A West Bromtól elhozták a tavaly pont Mallorcán kölcsönben szereplő Borja Valerot, megszerezték a Valenciától Marchenát. Elvesztették viszont a védelmük oszlopát Godint. Llorente ugye a mostani ellenfélhez igazolt, de Pires és Ibagaza távozása mellett sem lehet elmenni, igaz a francia nem sokat játszott már, de argentin társa, amikor beállt mindig színt vitt a játékba. A napokban még Fuster is elhagyta őket követve Ibagazát az Olympiakoszba. A Villareal szerencséje csak az, hogy a Mallorca és a Getafe eléggé meggyengült így valószínűleg oda tudnak érni simán az első 6-ba. Többre szerintem már nem képesek, mert ugye Senna se lesz már fiatalabb, míg Cazorla minden reggel a telefonja kijelzőjét nézi, hogy hívta-e az ügynöke egy madridi szerződésajánlattal. Még van 2 nap az átigazolási időszakból Santi nem kell izgulni. Szóval hazai pályán én baszk sikert várok, Llorente góllal. Ez a Sociedad kőkemény lesz otthon. Pár statisztikai adat, ami még mellettük szól. Tavaly a Villareal mindössze 3-szor nyert idegenben. Tegnap mindkét újonccsapat kikapott otthon, ráadásul a Villareal legutóbbi 3 bajnokiját megnyerte az Anoétában. Ennek a sorozatnak meg kell szakadnia most. Szóval le lesz törve a sárga tengeralattjáró szarva, akarom mondani periszkópja ma délután.

Eredmény: 1-0
19 pont

Deportivo - Zaragoza

Tipp: X2
Odds: 1.70
Iroda: unibet
Tét: 10


[e]A tavalyi szezonban a Zaragoza az egyik leggyengébb vendég volt, igaz ezen a mérlegen a szezon második felére tudtak javítani. A nyári szünetben egész jól megerősítették a gárdát. Jött két minőségi portás Toni Doblas és Leo Franco. Csatárposztra megszerezték az EB győztes Sergio Garciát, valamint tegnap Sinama-Pongolle is odakanyarította a nevét az elé rakott szerződésre. Ennek ellenére ma a kölcsönből visszatért Braulio kezdhet legelöl. Nekünk magyaroknak azonban Pintér Ádám a legfontosabb érkező, aki az utazó keretbe be is került. Talán pár forduló múlva bekerülhet a védelembe Contini mellé, az olaszt ugye végleg megvásárolták a Nápolyból.
A Depor évről-évre tovább gyengül, most a klub egyik ikonját Sergiot vesztették el, valamint a Liga egyik legjobb balhátvédjét Filipét. Érkezési oldalon semmi komolyabb igazolás. Michel megszerzése kölcsönbe érhet valamit.  A gólszerzéssel idén is hadilábon fognak állni, tavaly is csak az Espanyol múlta alul őket. Nem sok választása van Lotina mesternek csatárposztra. Riki, Lassad vagy Adrian, dehát egyik sem egy 10 gól feletti támadó.
A múlt szezonban a Zaragozának sikerült nyernie a Riazorban, sőt legutóbbi 6 bajnokijukon nem tudott győzni a Depor. Ezen a meccsen sem érzem bennük az erőt, egy döntetlenre mindenképpen jó a Zaragoza, de egy esetleges vendég siker is simán elképzelhető.[/e]

Eredmény: 0-0
7,00 pont

Osasuna v Almeria
Tipp: Mindkét csapat gólt szerez
Odds: 2,00
Fogadóiroda: Bet365
Tét: 10 egység

[e]Nem könnyű bármiféle megfelelőnek tűnő tippet találni egy első fordulós mérkőzésre, főleg egy ilyen abszolút ,,érdektelen" találkozóra, mint az Osasuna – Almeria összecsapás. Két középcsapatról van szó, amelyeknek idei céljai sem nagyon mutatnak azon túl, hogy nagy biztonsággal megtartsák első osztályú tagságukat és kb. a tavalyi helyezésüket (12-13). Azt nem mondhatnám, hogy nagyon beleástam magam a kutatásba, így aztán az Almeria részéről nagy hirtelen nem is találtam felkészülési meccsekről eredményeket, a pamplona-iak viszont nem nagyon erőltették meg magukat sorban vesztették el az edzőmeccseket, de ennek nem is tulajdonítok különösebb jelentőséget.
Némi játékosmozgás mindkét fél részéről volt a nyáron, az Almeria-nál elsősorban a védelemben és középpályán. Némi pikantériát kölcsönöz a mérkőzésnek, hogy az Osasuna legjelentősebb igazolása talán Soriano volt, aki éppen a mai ellenféltől érkezett és így mindjárt az első meccsen szembetalálkozik tavalyi játszópajtásaival. De ugyebár ez profiknál nem okozhat problémát, sőt gyakran előfordul, hogy ez a legjobbat hozza ki a játékosból.
Tavaly mindkét találkozójukat a pályaválasztó nyerte, mégpedig 0-ra és ez a tény nem kicsit befolyásolta a mai tippemet, mely szerint ez most nem fog megtörténni és mindegyikük betalál (nem beszélve arról, hogy nagyon szép szorzóval ínálják ezt az opciót), nem lennék meglepve egy békés 1-1-es döntetlennel.[/e]

Eredmény: 0-0
-10 pont

Mallorca - Real Madrid

Tipp: Real Madrid (-1 gól handicap)
Odds: 2.00
Iroda: bet365
Tét: 10


[e]Sima meccsnek ígérkezik a Real mallorcai vendégjátéka. Tavaly is 4-1-re gázolt itt a Madrid, pedig akkor az ONO Estadi a liga egyik legnehezebben bevehető vára volt. Azóta sok víz lefolyt már a Dunán(Földközi-tengeren), szegény szigetlakóknak nem volt elég, hogy az utolsó fordulóban bukták el a Bl indulást, de még az EL-ből is kizárta őket a derék UEFA. Az anyagi gondok miatt a csapat magja el is ment. Aduriz a házigólkirály Valenciába, Borja Valero a Villarealba(ő csak kölcsönbe volt itt), Suarez pedig az Atletico Madridba igazolt. Az újonnan kinevezett Laudrupnak tehát volt feladata a nyáron. Az érkezők közül 3 nevet érdemes megemlíteni, pont a 3 távozó posztjára, Suarezt Nsue, Borját De Guzman, míg Adurizt Cavenaghi pótolhatja. Azért látszik a minőségbeli romlás. Az argentin csatár tavaly 20/3-as mérleget hozott össze a Bordeauxban... Ha ebből a csapatból még kivennénk Castrot, akkor a bentmaradásukban sem lennék biztos.
A Real már tavaly se volt rossz, ebből a csapatból egyetlen ember hiányzott: José Mourinho. Az ő eddig pályája garancia a sikerre.  Már tavaly is csak 3 pontocskára voltak a Barcátol, idén talán meglehet a bajnoki cím. Egész jól is igazoltak a blancok, annak ellenére, hogy távozott két legendás madridista Guti és Raul.
A védelembe érkezett végre egy rutinos, minőségi belső védő Ricardo Carvalho, neki nem kellett külön bemutatkoznia a Special One-nak, hiszen a Porto és Chelsea színeiben is dolgoztak együtt, sőt majdnem az Internél is. Szűrni érkezett Khedira, aki a vb egyik felfedezettje volt. Xabi Alonsoval ellesznek ketten középen. Aztán itt van még az Özil, Di Maria, Canales, Pedro Leon négyes. Mondjuk Di Mariában én nem látok annyit, mint amennyire fel van sztárolva, de Özil na az a srác tud valamit. Canales és Leon sok sót nem eszik meg szerintem még idén, bár ma a kezdőbe van jelölve előbbi. Egy szó, mint száz a Real sokkal jobb erőkből áll, mint ez a tönk szélén álló Mallorca. Tükörsima győzelmet várok. [/e]

Eredmény: 0-0
-10 pont

Racing Santander - Barcelona

tipp: Barcelona -2,5 gól
odds: 2.67
iroda: bet365
tét: 10

[e]Megkezdődik a spanyol pontvadászat is, ami valószínűleg idén is a Barca és a Real harcáról fog szólni. Mindkét csapat idegenben kezd, és talán a Barcának jutott a könnyebb csapat. A katalánok már melegítettek egy Szuperkupával, Sevilla otthonában egy C csapattal igaz kikaptak 2-1 re, de aztán otthon a rendes kerettel 4-0 val küldték hazai őket. Racingnél elég érdekes ez a hazai pálya dolog... ugyanis tavaly idegenben több pontot szereztek mint otthon. 2 évvel ezelőtt pedig igazságosan megosztoztak a hazai illetve idegenbeli pontokon. A katalánoktól távozott Yaya Touré (akit mondjuk szerintem hülyeség volt eladni), valamint Ibrahimovic is távozott a Milanhoz, emellett Henryt elengedték... Érkezett viszont a világbajnok David Villa, és Sevillatól Adriano. Elég brutális támadógépezet alakult ki így is, Ibra játéka nem nagyon illett a Barcahoz, igaz néha lőtt fontos gólt, de játékstílushoz nem nagyon tudott alkalmazkodni. Racing kerete elég vegyes korban, de próbálnak egyre több fiatal/saját játékost beépíteni, eddig nem túl sok sikerrel.  Igaz a két évvel ezelőtti bajnokságban nem szórták meg őket, sőtt otthon csak X elt velük a Barca, és idegeben is csak 2-1 re verték őket. A tavalyi év viszont annál nagyobb különbségű győzelmet hozott, idegenben 4-1, otthon 4-0. Így szezon kezdésre, gólokra kiéhezve, valami hasonlót várok 3-0, 4-1, 4-0 körül...[/e]

Eredmény: 0-3
16,70 pont

Mallorca - Real Madrid
(Spanyolország, Primera Division)   »»»   Augusztus 29.   21:00

tipp: Real Madrid -1 gól (handicap)
odds: 2,05
office: bet365
tét: 6*


Kedvenc csapatom a Real Madrid zárja a nyitó forduló mérkőzését, mégpedig Mallorca szigetére látogatván.A nagy hadvezér José Mourinho számára is ez lesz az igazi bemutatkozás, s mi mást mint győzelmet vár csapatától. A vezetőségtől szabad kezet kapott azokat a játékosokat akiket kinézett magának fenti jóváhagyás nélkül hozhatta, tehát minden az elképzelései szerint történt eddig, s ha nem lesz valami extra gikszer, akkor a nyitány is sikerrel zárulhat. A Realnak az előző két évben is sikerült bevennie az anno  Son Moixnak nevezett létesítményt, most is minden adott, hogy több gólos, a 2009 -es 0-3 valamint a 2010 tavaszi 1-4 -hez hasonló eredmény szülessen, erre garancia egyrészt a többszörös BL győztes edző a kispadon, valamint a támadógépezetben Cristiano Ronaldo, Higuaín kettős, valamint az új arcok a bizonyítani akaró Di María és a fiatal Canales. Az 1992 -es EB - csodát tevő Laudrup csapata számára a középmezőny eleje lehet a reális cél, de nem a Real és a Barca ellen kell majd a pontokat szerezni, a spanyol élvonalban a két gigász más kategóriát képvisel jelenleg, s most a fáradtság sem lehet majd kifogás a fővárosiaknál. Tippem: 1-3 vagy 0-3

Eredmény: 0-0
-6 pont

Nem semmi meccsek voltak itt hétvégén. Valahol tudtam, hogy nekem ebből a hétvégéből ki kell maradni. A Bundesliga meccsek közül kb mind bundás volt. Angoloknál a City hozta a kötelezőt, rúgott gól nélkül...
A Barcelona meg már most behozhatatlan előnyre tett szert a Reallal szemben... Nekem valahogy Mou nem illik oda, bár lehet szokni kell még. Olyan paprikajancsis... Raul meg kb. 40 évesen is csinálna annyit, mint Benzema. Özilnek meg kellene mondani, hogy aludja ki magát végre, mert a pápaszemes medve hozzá képest bakfitty. Az is igaz, hogy Mallorcán nyerni nem egyszerű, meg nyitóforduló is volt. De ez egyenlőre kevéske...  Nincs még rendesen összecsiszolva ez a Madrid, de nem lesznek rosszak.

#10 augusztus 30, 2010, 00:04:21, oakland23
Nem-nem félreértel! Mondjuk jogos, mert én voltam a vakond. A Bundesbe akartam írni... A Wolfi meccsét nem könnyű feldolgozni, pedig nem is buktam vele...

*Bevallom nem olvastam Lufu elemzését pedig tényleg faszák! Ezúton is gratulálok. Én azt vallom, hogy egy előzetesnél sokkal fontosabb, hogy mennyi információt hordoz, mint maga a tipp. A Villarreal veretése nagyszerű tipp volt.