Az már korábban eldőlt, hogy a vendégek búcsúznak a Regionalliga küzdelmeitől, ugyanis akkora hátránya van a csapatnak, amit képtelenség behozni. Kilenc forduló van még hátra a szezonból, és ha ugyanannyi pontot szereznének, mint eddig, az is kevés lenne a számukra.

A frankfurti együttes már a biztos bent maradást jelentő, 15.helyen áll a tizennyolc csapatos Regionalliga Süd/Südwest bajnokságban, a mögötte álló Balingen hátránya hét pont. Amennyiben ma nyerne az FSV Frankfurt, úgy tíz pontra növelhetné előnyét a csapat, gyakorlatilag bebiztosíthatná a bent maradást a klub.

A Koblenz nagyon gyenge szezont fut, a legkevesebb gólt rúgták és a második legtöbbet kapták. Az utolsó előtti Schott Mainz együttesével azon versenyeznek, hogy melyik együttes statisztikai mutatója lesz a leggyengébb. A szezonban két alkalommal kaptak hét gólt, ráadásul a már említett Mainz is legyőzte őket két körrel ezelőtt, így tényleg az Oberligába taszítva őket.

Idegenben még nyeretlen a Koblenz csapata, ők az egyetlen csapat, akik még siker nélkül állnak. Nem hiszem, hogy majd pont ma szakadna meg ez a sorozat, de abban sem hiszek, hogy itt gólzáporos sikert aratna a hazai együttes. Négy mérkőzése nyeretlen a Frankfurt, hazai pályán kellene ezen javítani, úgy, hogy három mérkőzése még gólt sem rúgtak. Nagyon nehéz lesz, de ha a bajnokság egyik leggyengébb csapata ellen nem fognak nyerni, akkor azt hiszem a szurkolók is elkezdenek hamarosan ennek hangot adni.

Egy olyan mérkőzésre számítok, amikor a hazai együttesben maradt feszültség kijön, és remélem ez gólokban mutatkozik meg, nem pedig lapokban. Frankfurti győzelmet várok egy olyan mérkőzésen, amikor a hazai együttes szerez legalább két gólt.

FSV Frankfurt - Koblenz: FSV Frankfurt által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp