Mindkét együttes vereséggel kezdte a 2024-es bajnoki szezont, így egymás ellen van esélyük most a javításra. A vendégek veresége lehet nagyobb meglepetés, főleg a különbség miatt. Azonban ha jobban megvizsgáljuk a csapatok helyzetét, akkor nem is annyira meglepő.

Az előző szezont a harmadik helyen zárta az Ilves-Kissat csapata, így jogot nyert arra, hogy a feljutásért folyó playoffban részt vegyen. Sajnos rögtön az első körben kiestek, így idén újra nekifuthatnak, de rögtön az első körben egy hatalmas pofonba szaladtak bele. Méghozzá az újonc EBK Espoo verte őket laposra, a saját stadionjukban. Mondjuk ez nem csoda, hiszen teljesen új kerettel vág neki a mostani idénynek a vendég csapat, gyakorlatilag alig maradt valaki a tavalyi játékoskeretből. 26 távozó mellett 27 érkező, egymásnak adták a kilincset a játékosok, jött grúz, ukrán és iráni focista is.

Hazai oldalon főleg az U19-es keretből kerültek fel többen is, de náluk is volt változás edzői fronton. Mondjuk itt legalább a játékosoknak nem kellett ismerkedniük egymással, így máris előrébb tartanak, látszott is a felkészülésük során. Volt gólgazdag győzelmük az alacsonyabb osztályú Jazz ellen, illetve az első forduló ellenfelét, a TPV Tamperét is legyőzték elég magabiztosan. A bajnoki rajt nem úgy sikerült, ahogy kinézett a számukra, most javíthatnak a teljesen átalakult Ilves-Kissat ellen.

Egymás elleni mérlegben jobban állnak a vendégek, 2-4-5 a javukra, a tavalyi szezonban például oda-vissza nyerni tudtak. Mondjuk ez most pont nem számít, de érdekes, hogy a két jó szereplés után szélnek eresztettek mindenkit, kíváncsian várom, hogy mi volt a koncepció.

A vendégek teljes átalakulása miatt hazai győzelmet várok, méghozzá egy elég magabiztosat.

Tampereen Ilves II - FC Ilves-Kissat: Tampereen Ilves II által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp