Elhalasztott találkozót pótolnak a mai napon a dán második vonalban.

A tabellán csupán egyetlen csapatot megelőző Vendsyssel fogadja a tavaly még az élvonalban szereplő Esbjerg alakulatát.

A házigazda (amely a liga legészakibb csapata) eddig nem remekel, a legutóbbi fordulóban, nyolc nyeretlen mérkőzés után tudott ismét győzni, a papíron erősebbnek tűnő Silkeborg ellen 2-1-re.

A jelenlegi helyzete elsősorban a gyenge idegenbeli szereplésnek köszönhető (7 meccs alatt 1 pontot szereztek).

Ebből következik, hazai pályán bárkire veszélyesek lehetnek, ami a tipp szempontjából lényeges, pályaválasztóként egy találatra szinte mindig jók.

Az utóbbi hetekben, nagy menetelést produkált az azonnali visszajutásban reménykedő Esbjerg együttese, az utolsó 5 bajnokin 5 győzelem a mérleg.

A legmagasabb osztályból nyáron kizuhanó együttes megtartotta értékeit, többek között a finn válogatott Kauko-t is, aki jelenleg 6 találattal vezeti a házi góllövőlistát.

A sorozatos győzelmeknek köszönhetően a második helyre kapaszkodtak fel, amennyiben ezt a mérkőzést is hozni tudják, két pontra megközelítik a listavezető Viborgot.

A helyezésnek igazán nagy jelentősége nincs, hiszen ettől az évtől új lebonyolítást vezettek be, alapszakasz után, az első hat helyezett rájátszásban küzd meg a feljutásért. Vagyis minden pontnak hatványozott jelentősége lehet, hiszen azokat majd viszik magukkal a csapatok a play-offba.

Az első gondolat, egy Esbjerg over 1.5 gól volt, de kicsit jobban utána nézve a számoknak, átírtam a tippet.

Az összecsapás esélyese a bomba formában levő EIF, de a hazai pályán masszív Vendsyssel megnehezítheti a dolgát, ha mindkét együttes hozza az eddig mutatott számait (gólok terén), akkor a három találat elérése nem okozhat gondod.

Vendsyssel FF - Esbjerg: Gólok száma - Felett/alatt tipp