Nina Stojanovic remek füves pályás szezont indított meg múlt héten Nottinghamben, ahol csak a későbbi győztes Jo Konta tudta őt megverni döntő szettben. A jó formáját most Birminghamben folytatná.

Érdekes játékos Stojanovic. A 24 éves játékosnak meg kellett szenvednie a top 100-ért, ahogy a többi olyan játékosnak is, akiknek nincsenek szabad kártyákkal tömködve. A tavalyi szezonban is elég sok WTA főtáblás meccset játszott már és az idei évben még eggyel magasabbra rakhatja a ranglista 85. a lécet. Egyébként egy meccsvégi interjút hallgattam vele és saját bevallása szerint életében először játszott itt Nottinghamben füvön profi meccset (bár a tennnisexplorer szerint 2017-ben volt Wimbledon kvali első körös meccse) és nem is rosszul tette ezt. Olyan, füvön kiválóan is képes teniszezőket vert meg szettveszteség nélkül, mint Dodin és Vekic, majd utána Martincova se jelentett problémát. Konta ellen az első szettet vesztette, majd egy tie-breakkel egyenlített és a szervájának egy adogató játékot kellett volna kibírni a harmadik szettes tie-breakhez. Nem bírta ki, így négy meccsel a háta mögött érkezhetett Birminghambe.

Ellenfele Anastasia Potapova lesz, aki elég gyenge salakszezont zárt az elmúlt hónapokban. 5 vereség mellett 3 győzelmet aratott, de például megverte a Garros döntős Pavlyuchenkovát Isztambulban. A Francia Opent az első kör után máris elhagyta, azonban nem indult a múlt héten, így ez lesz az első füves meccse 2019 óta. Egyébként nincsen annyira félelmetes mérlege ezen a borításon. Összesen hét meccset játszott, de a többségét selejtezőkben. Igazán kiszámíthatatlan játékos, akitől most kell az extra, hogy továbbjusson. De vajon képes erre a salakszezon után egyből? Szerintem nem és Stojanovic múlt heti játékát elnézve így nehéz lesz megverni. Ami megfogott ebben a meccsben, az Stojanovic oddsa. 1,70 kicsit magasnak tűnik, én olyan 1,5 körülire saccoltam a szorzók megnézése előtt, így nálam ez a játszható kategória.

Stojanovic, Nina - Potapova, Anastasia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp