Egy 22 éves finn srác és egy japán felmenőkkel büszkélkedő négy nap múlva betöltő 20. életévéű amerikai Nakashima élete eddigi legnagyobb lehetősége előtt áll azzal, hogy Atlantában ATP torna elődöntőjében szerepelhet. Ruusuvuori és Nakashima is a Challenger szinteken tudott eddig nagyobb sikereket elérni, ez lehet az áttörés a kapu a nagyok közé. A finn négy Challenger tornagyőzelmet számol, míg amerikai kollégája kettőt.

A negyeddöntők napján is tapasztalható volt az iszonyatos hőség, a magas páratartalom. Nakashima két szoros szettvégezetű tie-breakben gyűrte le Thompson, de Ruusuvuori ellenállhatatlan játékával teljesen állva hagyta a meccs előtt egyértelmű favorit Norriet. A finnek hihetetlenül sűlt a keze, Norriet szó szerint állva hagyta a labdamenetekben, aki még mozdulni se mozdult bizonyos labdákra. Az első szettben, ami 7:6 -ra véződött, az első finn adogatást leszámítva, a következő ötöt Ruusuvuori nullára adogatta ki, tehát ellenfele egy pontot sem tudott csinálni a finn 20 adogató pontja mellett, mindez jól mutatja a dominanciáját a lapp legénynek. Eksztázisban ütött a finn és, ha ezt a formát csak részben is átmenti a mai elődöntőre akkor már nyert helyzetben van a kétségtelen tehetséges, de fejben megzavarható Nakashima ellen.

A finn sokkal konzekvensebben üti a labdákat, direktbe vállalja az ütéseket és láthatóan a tét sem zsibbasztotta egyáltalán. Nakashimát már a Challenger szinteken is láttam meginogni, a semmiből jött hullámvölgyeivel. A biztos pont nálam a finn játéka, a határozottsága okán mondom, hogy sikerül neki kivívnia a finálés pozíciót.

Nakashima, Brandon - Ruusuvuori, Emil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp