A Cincinnatiben zajló WTA1000-es tornán a legjobb 16 között csap össze Muchova és Belinda Bencic. Korábban még soha nem találkozott a két top 30-as játékos.

Az irodák oddsai alapján kétesélyes találkozóra van kilátás,de vajon mi indokolja,hogy Muchova ennyire erős lenne?! A cseh lány az év első felében szépen menetelt,de az az eredménysor hónapokkal ezelőtt formát mutatja. Augusztusban elején már kezdte a kemény pályás szezonra az átállást,de siker helyett inkább egy nagy blama lett belőle. Montrealban ugyanis a 100-on kívül Dodin leiskolázta. Itt Cincinnatiben sem úgy kezdett ,mint akitől rettegnie kellene Bencicnek. Konta ellen közel állt a kieséshez pedig ezt a szenvedést semmi nem indokolta. A brit lány sérülések és pocsék évvel a háta mögött is majdnem megverte. A következő körben pedig Andreescut verte aki Miami óta a pályát sem találja el némi túlzással. A kemény pályás szezon ezen szakaszában nem győzött le olyan játékost aki egy kicsit is formában lenne.

Annál inkább ellenfele Bencic akik olimpiai bajnokként vághatott neki a Cincinnati tornának. Kezdésképpen ismét legyőzte Vondrusovát ahogy tette ezt a tokiói döntőben azzal a különbséggel,hogy most sima két játszmában múlta felül. A következő körben is szett veszteség nélkül győzte le Rogerst. Ezen a mérkőzésen is öröm volt nézni mennyire könnyedén mozog a pályán. Futtából is rendkívül pontos ütött nem is egy két alkalommal tenyerest. A returnökre is koncentráltan állt oda ami sokszor abszolút pontot eredményezett számára. Sugárzik belőle a magabiztosság és az erő valamint látszik mennyire élvezi jelenleg a teniszt. Félelmetes sebességgel üti a tenyereseket még kiszorított szituációból is.

Aki leakarja győzni a svájcit annak bizony fel kell kötni a gatyát. Ez a pozitív hullám ami elkapta Belindát óriási lökést adott a játékán hiszen a tudása eddig is megvolt arra,hogy stabil top10-es játékos legyen,de most talán ő is elhiszi. A formák alapján szerintem megnyeri Bencic ezt a találkozót.

Muchova, Karolina - Bencic, Belinda: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp