Emma Raducanu tündérmesébe illő történettel és teljesítménnyel nyerte meg a US Opent, a selejtezőből indulva tíz mérkőzést nyert meg úgy, hogy még szettet sem veszített, ez kuriózum minden tekintetben. Ám ettől még nem fognak magától jönni az újabb sikerek. Nehéz lehet egy ekkora siker után újra a legmagasabban pörögni. Márpedig láthattuk, hogy Indian Wellsben Raducanu kapott Sasnovichtól egy kijózanító sima kétt szettes verést. Itt Kolozsváron sem működnek olyan olajozottan a dolgok, mint a US Openen New Yorkban. Az első körben egy topformán kívüli Hercog ellen is alaposan remegett a léc, de a klasszisát érvényesítve csak továbbjutott. Bogdan ellen csütörtökön egy langyos meccsen a negyeddöntő is összejött végül.

A következő ellenfél azonban szintén egy nagy tudású és kvalitású fiatal lesz az ukrán Kostyuk személyében. Kostyuk is 2002 -es "évjárat", de ő már jóval hosszabb ideje pallérozódik a WTA Touron. Nagy ütőerővel a mezőnyben az egyik legjobb edzésmunkával és fizikai képességekkel rendelkezik.

Az első két fordulóban Bernarda Perát és Mona Barthelt is két-két könnyed szettben oldotta meg, zökkenőmentesen.

Kétségtelen a két a két 19 éves nagy tehetség között óriási csata várható, nálam ez egy igazi ki-ki meccs, az odds mesterek szorzó eltolása egyértelműen a US Opennek szól Raducanu esetében, de azt látni kell, hogy a játéka most nem olyan magától értetődő, ráadásul teremben ütögetnek most.

Nálam egy szettre mindenképpen jó az ukrán szőkeség, de a tipp alapján egy tisztes 6:4,6:4 -es Kostyuk vereség is beleférne. Én inkább Kostyuk felé indulok el ezen a meccsen.

Raducanu, Emma - Kostyuk, Marta: Játék hendikeppel - Hendikep tipp