Az új lebonyolítású Davis Cup kicsit másképp csomagolva, gyorsítva a rendszeren, de hozta magával az izgalmakat. Rengeteg párharc volt szoros és dőlt el a páros csatározásoknak köszönhetően.

Az innsbrucki harmadba kerültek a britek, akik az első csoportmeccsükön két egyesüknek Evansnek és Norrienak köszönhetően érdektelenné tették a páros találkozót. Evans két breakelt szettben verte Mannarinot. A Csehek ellen azonban meglepetésre elbukta a nyitó, második számú játékosok pályára lépésével vívott találkozóját Machac ellen, így Norrienak és a Salisbury/Skupski párosnak kellett nagyot lapátolnia, hogy az angolok továbbjuthassanak a negyeddöntőbe.

A németek az első meccsükön kihozták a maximumot, borítékolható volt Djokovic győzelme Struffal szemben, de Koepfer rendesen odatette magát Krajinovic ellen (7:6,6:4), így a gesztenyét lehetősége volt a Krawietz/Puetz kettősnek kikaparnia a Djokovic/Cacic párossal szemben 7:6,3:6,7:6 arányban, nagy izgalmak mellett. Az osztrákok ellen azonban az addig jól működő Koepfer (Evanshez hasonlóan az angoloknál) érthetetlen módon, visszaesett játékban, így Rodionov elleni vereségével máris hátrányban találták magukat és Struffnak Dennis Novak ellen valamint megint a Krawietz/Puetz dúónak kellett megmentenie a germánokat, ami végül sikerült.

Evans és Koepfer meccsén tehát két olyan fél találkozik, akik nyerték az első meccsüket, ám a második fellépésükön csalódást okoztak, pedig esélyesként léptek pályára. Most dolgozhat bennük a motiváció, ami extra meccset eredményezhet ez esetben. Bár háromszori találkozásukat egyaránt a brit nyerte, ám az utolsó két fellépésen rendre döntő szettre kényszerült, Koepfer ma is jó lehet az év végére kissé elbizonytalanodó Evans ellen egy szettre, ami előirányozhat egy igen hosszú csörtét kettejük esetében.

Evans, Daniel - Koepfer, Dominik: Játékok száma - Felett/alatt tipp