Néhány éve lehetett volna ez még valamivel komolyabb csoportrangadó, azonban idén úgy érzem, másról fog szólni ez a meccs. Óriási a különbség jelenleg a két együttes között a skandinávok javára.

Az első két körben mindkét együttes hozta a kötelezőt és könnyedén lépték le Iránt és Kazahsztánt. Ez lesz az első komoly mérkőzés mindkét együttes számára, azt viszont már az eddigiekből (no meg a keretekből) is láthattuk, hogy ez a román válogatott már nem ugyanaz, mint ami Neaguval volt... no és nem csak ő hiányzik ugyan, de személyében meccsenként 8-10 gól esett ki a csapatból. Nyilván vannak akik többet vállalnak távollétében (pl Laslo... ), de ezt inkább kevesebb, mint több sikerrel teszik. Még Irán ellen is feltűnő volt, hogy nagyon sok technikai hibát vétettek a románok... szerintem a norvégok ellen méginkább bajban lesznek... annyi különbséggel, hogy Oftedalék könyörtelenül megbüntetik majd ezeket az eladott labdákat!

Amúgy is jellemző a norvégokra a tempós kézilabda, de ha labdaszerzésekből még a szokásosnál is több lehetőségük lesz a gólszerzésre, akkor csúnya vége is lehet a mai meccsnek. Egyébként sem úgy ismerjük őket, mint akik leállnak, ha épp kedvező számukra az eredmény...

Nehéz kérdés, hogy egy nagyobb hendikepet válasszunk , vagy a norvég gól over-t, de végül utóbbi mellett döntöttem, mivel már Irán ellen is láttam olykor nyomait, hogy hátul kicsit lazáznak... de közben azért támadásban beverik a ziccereket.... Így inkább ezt a 31.5-es határt választom rájuk, amit szerintem könnyedén túldobhatnak!

Norvégia (n) - Románia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp