A Bilbao nem adja fel! A 2019-2020-as idényben Bilbao-Sociedad finálét rendeztek. Illetve rendeztek volna, mert csúszott több, mint egy évet. A következő idényben a Bilbao szintén eljutott a döntőig, ahol a Barcelona volt az ellenfele. Igen ám, de mindkét finálét elveszítette a baszk együttes, így pedig nem gyarapíthatta a Copa del Rey trófeák számát. Pedig a Bilbao igazi specialista, a Barca mögött a 2. sikere ebben a sorozatban a Bilbaónak van. Az Oroszlánok oroszlánként küzdenek, nagy szívvel, és ha megnézzük, ebben az évben is elég rögös úton jutottak az elődöntőbe. A negyed- és nyolcaddöntő során a Real Madrid és a Barcelona lett kitakarítva. Inakiék nem ismertek kegyelmet.

Csütörtökön már jön az elődöntő, gyors a program, csak kapkodom én is a fejem, mert a spanyolok nem szoktak így sietni. Az elődöntőben a Bilbao a Valenciával ütközik, másik ágon Betis-Rayo, szóval a 'nagyok' elhullottak, nyílt a küzdelem, nincs igazi favorit. Az biztos, hogy a Bilbao-Valencia csata az igazi csata lesz, és szerintem az is biztos, hogy ennek a hétnek az a fő meccse a baszkoknál. Marcelino igyekszik majd rotálni, de teheti, hisz a keret nincs megtizedelve, és egész frissnek tűntek a srácok a Real Madrid ellen. Egy biztos, ezt a Bilbaót piszok nehéz legyőzni.

Az Espanyol a kupából kiesett, maradt a bajnokság. Ott 27 ponttal középmezőny közepe az övé, 9 pontra van a kieső zóna teteje. Még biztonságban van a katalán csapat, de azért jó lenne egy ponttal megtoldani a 9-et. Azért írok egyet, mert a forma nem jó, a LaLigában 1-1-3 az utolsó 5 bajnoki mérlege. Idegenben nem igazán megy a szekér, épp ezért jelen helyzetben az Espanyol a remit biztosan aláírná.

A két együttes utolsó 2 meccse 1-1-gyel ért véget, nem bírtak egymással. Utolsó 7 bajnokijukból 4 ért véget 1-1-es remivel. Az Espanyol mostani formája, idegenbeli mérlege a győzelmet nem indokolná. RdT eltiltott, megint rossz hír. A Bilbao pedig kell, hogy tartalékoljon csütörtökre. Kinyílni nem fog az Espanyol, így az egyik méregfog, Inaki ki van húzva. A kis Williams sérült, szóval én azt mondom, ha az Espanyol odafigyel, és védi a remit, sikerrel járhat. Nagyon kéne a vendégeknek a pont, mert e meccset követően Barca-Sevilla-Villarreal trió jön a bajnokságban, szóval ha most nem jön pont, nagyon mélyre kerülhet az Espanyol. Az én tippem 0-0, de akár jöhet a slágereredmény a két csapat között, az 1-1 is.

Athletic Club Bilbao - Espanyol: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp