A kiesés ellen küzdő, abban viszont igen jól álló Spezia fogadja odahaza a nemzetközi kupára hajtó Fiorentinát a 25.forduló zárómérkőzésén.

A Spezia együttese jelenleg a tizenötödik helyen áll, öt ponttal a már kiesőhelyen álló Vicenzával szemben. Egy győzelemmel jelentősen távolodhatnának a kiesőzónáktól, de persze a csapatnak nem feltétlenül ezeket a mérkőzéseket kell hoznia. A hétvégén a Bologna ellen játszik a csapat, azt a mérkőzést várhatóan könnyebben tudnák hozni, itt a mai találkozón elég lehet nekik az egy pont is. Sok gólt kapnak, vélhetően a védekezésen lesz ma a hangsúly, anélkül sajnos nem sokat érnek egy Fiorentina ellen. Ezért azt gondolom, hogy nem lesz ma sok gól, amúgy sem túl acélosak mostanában a Violák.

A vendégek elvesztették az egyik legjobbjukat, ha nem a legjobbat. Vlahovic Juventushoz való távozása nagyon elkeserítette az ultrákat, eléggé kikezdték a szerb játékost. A távozás utáni első bajnokit elveszítették a Lazio ellen, az ellen a Lazio ellen, akik jelenleg a legutolsónemzetközi kupás helyet foglalják el. Igaz, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott a Fio, de a hat pont előny szerintem elég sok. Bár sok van még a végéig is, akár meg is lehet nekik, de ahhoz az ilyen mérkőzéseket hozniuk kell. Hasonló játékot kell játszanak, mint legutóbb az Atalanta elleni kupamérkőzésen, amikor is hosszabbításban ejtették ki a bergamóiakat.

A két együttes legutóbbi egymás elleni találkozója 3-0-ás Fiorentina győzelmet hozott, de az akkor mesterhármast szerző Vlahovic már nincs. Bőven van még jó támadójátékosa a liláknak, szerintem sikerül majd pótolják a távozó szerb támadót.

Ugyan mindkét csapat elmúlt pár mérkőzése hozott gólgazdag találkozót bőven, de ilyenkor szokott az lenni, hogy unalomba fullad a találkozó, kevés lövés, vagy nehezen feltörhető védelemmel találják szemben magukat a játékosok. Erre számítok most is, hogy összerakják a hazaiak a védelmet és majd csak nagy nehézségek árán tudja értékesíteni a helyzeteit. Persze simán benne van az is, hogy kiszakad a gólzsák, és lesz vagy négy-öt gól, de én ezt nem tartom valószínűnek. Nyögvenyelős, 2-0-ás Fiorentina győzelmet várok.

Spezia - Fiorentina: Fiorentina által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp