Egész szezonban ha GURU-t kellett írjak román bajnokságból akkor a Dinamo elleni meccseket próbáltam keresni, mivel nagyon gyenge szezont futnak, s egészen hétfőig úgy tűnt, hogy a kiesésük biztosnak tekinthető, és csak a román federációban bízhatnak, hogy egy esetleges létszám növeléssel bent tartják a bukaresti kutyákat.

Viszont úgy alakult, hogy két csapat is súlyos anyagi gondokkal küszködik: Academica Clinceni sorra kapja ki a meccseit, mivel a tavalyi hatodik hely után idén fizetésképtelenné váltak és a játékosok sorra hagyják el a süllyedő hajót, bele is futottak tegnap egy 8-2-es csúfos vereségbe hazai pályán, aztán hét elején jött a hír hogy három millió eurós tartozást görgetett maga előtt a klub, és mivel nem törlesztettek időben már kaptak egy két pontos pontlevonást, amit továbbiak fognak valószínűleg követni. Ezt a pénzinhséget a játékosok is megelégelték és 8 játékos plusz az edző már felbontotta a szerződést a medgyesi csapattal. Mit ad Isten, ebből pont a Dinamo próbált meg hasznot húzni és kapott az elé pottyant lehetőséggel: nyomban leigazolt három olyan játékost akik épp szerződést bontottak:Răzvan Grădinaru, Vlad Morar és Gabriel de Moura, ők azok akik akár már ma pályára léphetnek a volt csapatuk ellen.

Ebből a szempontból csúcsfontosságú a Dinamonak a mai mérkőzés, ha nyerni tudnának hat pontra megközelíthetnék a Gaz Metant, s mivel play out rendszer van és a pontok feleződnek máris lőtávon belül találnák magukat a még pótselejtezőt érő 14. helyhez.

Egy megerősitett Dinamo és egy ifistákkal feltöltött, edző nélküli Gaz Metan meccsén én sima hazai győzelmet várok, már a félidőre biztos előny tudatábban illene mennie a Dinamonak.

Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp