A női római WTA premier versenyen is belecsapnak a lecsóba az első fordulós darálás megkezdődik egy halom mérkőzéssel.

Itt egy olyan összecsapást próbáltam keresni, ahol egy alapvetően a salakhoz jól, megfelelően idomuló stílus találkozik, egy a szemcsést kevésbé szerető játékstílussal.

A kazah Yulia Putintseva kis pöttöm, mindehová odaérő, pattogós stílusával többször is bizonyította, hogy zavarba tudja hozni a WTA mezőny javát, akár a legjobbakat is és egyenletes teljesítményre képes. Tavaly például a nálunk a nyár közepén rendezett, újra visszaköltözött budapesti tornát nyerte meg, de idén is eljutott például Isztambulban az elődöntőig.

A selejtezőben a Sanders elleni első kört az ellenfél legyaluzásával teljesítette 6:1,6:1 formájában, Konjuh ellen azonban egy-ki-ki meccsből sikerült, a mentális oldalát elővéve a főtáblára kerülni.

A következő rivális Konjuhnál nem lesz nehezebb, az utóbbi időben salakon látványosan visszaeső szlovén Kaja Juvan érkezik a kazahhal szembe.

Juvan tavaly egy 2/7 -t teljesített a salakos szezonban, idén a Billie Jean King Cup keretein belül próbált belerázódni és sikerült ugyan négy sikert gyűjteni, de ezeket gyengébb ellenfelekkel tette meg. Madridban a kvaliban elvérzett Petkovic ellen, itt pedig végre sikerült neki két kvalifikációs meccsen túlrágnia magát, igaz a tegnapi Parrizas-Diaz elleni első szettes 1:6 után nem tűnt biztatónak a kép, de csak fordított a szlovén.

Putintseva ellen ilyen hullámzások nem férnek bele, a kazahról úgy jönnek vissza majd a labdák, mint a gumifalról, s szerintem Juvan ezt a stílust nem tudja majd kezelni, idegileg felőrli majd őt Putintseva kitartó játéka, ami egyúttal továbbjutást érhet az ex-szovjetúniós országot képviselőnek.

Juvan, Kaja - Putintseva, Yulia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp