Két forduló után 100%-os mérleggel áll Hollandia, így egy lengyelek ellen aratott sikerrel kis túlzással már fél lábbal a négyes döntőben érezhetnék magukat. Louis Van Gaal csapata remekül játszott Belgium ellen de ezt már megtárgyaltuk, Wales ellen pedig kissé számomra meglepő módon teljesen B keretet küldött pályára a mester, viszont ez a hajrában szerzett Weghorst fejesnek köszönhetően így utólag remek döntésnek bizonyult. Mára ismét a hollandok "A" csapata fog kifutni a gyepre így Lewandowskiék joggal retteghetnek. Visszatérhet a kezdőbe a belgák ellen két gólt szerző Depay és a másik két gólon osztozó játékosaik Dumfries és Bergwijn is. A hollandok két meccsen mutatott játéka között azért elég nagy különbség volt, viszont ez egyértelműen a full sor cserére vezethető vissza, ma pedig a jóval bikább kezdő 11 alaposan megfricskázhatja a lengyel gárdát.

Azt a csapatot akik bár vezetést szereztek Belgium ellen Lewandowski góljával, ezt követően megsemmisítő vereségbe szaladtak bele és kaptak egy hatost ötven perc alatt. Ezt kiheverni nagyon nehéz lesz és semmi jóra nem számíthatnak az a holland csapat ellen akiktől a legutóbbi öt meccsükön mindig kikaptak és akiket utoljára 1979-ben tudtak legyőzni. A csoportban a tartalékos Wales legyőzése okán amúgy még nincsenek vert helyzetben, de ezt a meccset követően vélhetően már elég rosszul fog állni a szénájuk. Az a győzelem is elég nyőgve nyelősre sikerült anno, pedig Wales története egyik legnagyobb meccsére készült akkor, nem látom hogy ma ezt a holland csapatot megtudnák fogni.

Az idei sorozatban az első hazai nemzetek ligája meccsükre készülnek a hollandok, szeretnék kiszolgálni a közönséget és magabiztosan 9 ponttal vezetni a csoportot amihez az ellenfél asszisztálni fog.

Tipp: 3-0

Hollandia - Lengyelország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp