A berlini füves WTA torna döntőt az egyenletes formáját tartó tunéziai Ons Jabeur és a friss tokiói Olimpiai bajnok svájci Belinda Bencic vívja.

Két ellentétes hetet produkáló, teljesítménnyel jelentekező teniszező feszül egymásnak. Az afrikai kontinenset képviselő viszonylag sima meccseken jutott el a döntőig, egyedül Sasnovich ellen bukta a nyitó szettet rövidítésben, de utána legyalulta a fehéroroszt is 6:2,6:2 -vel, a tegnapi elődöntős produkciója is meggyőző volt, ahol az RG döntős Cori Gauffot is könnyedén puhította meg a meccs végére (7:6,6:2).

ezzel szemben Bencic az igazi szenvedős "mintát" választotta, minden egyes találkozója a döntő szettig nyúlt, végig rezgő léc felett bújt át Niemeier, Kalinskaya, Kudermetova és Sakkari ellen is. A tavalyi berlini védendő pontjait elérte a helvét, akkor Samsonovától kapott ki meglepetésre, most Jabeur ellen fejet hajtani már nem lenne az, és az is becsülendő, hogy újra elért ide a fináléba.

A nagy küzdés jelei a tegnapi meccs végén való ünneplésén és összecsuklásán is látszottak, már az elődöntő megnyerését is úgy élte meg, mintha csúcsra ért volna a német fővárosban. Sokat kivett a svájciból eddig ez a torna, ezzel szemben Jabeur frissen és energikusan mozgott, szerintem ennek a mai döntőben is ki kell jönnie és ez eredményezhet egy rövidebb, akár két szettes végeredményt is. Amolyan handicapként érzem az eddigi energia égetésnek a hatását, ha az első körben lenne a meccs, akkor fifty-fifty, de mindenképp közelebb helyezkednének el az esélyek, így nálam egyértelmű favorit Jabeur.

Jabeur, Ons - Bencic, Belinda: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp