A fellegekben járnak a hazai szurkolók mostanában, főleg a szerdán történtek után. Nagyon egyben van ez a Napoli és bár óriási küzdelem várható idén is az olasz bajnoki címért, joggal pályáznak arra vagy legalább a top3-ra a riválisok jelenlegi formáját látva.

A bajnokságban Spalletti csapata öt forduló után veretlenül áll a második pozícióban. A Lecce elleni váratlan döntetlen után (amely meccset mellesleg szintén agyonnyertek), rangadót tudtak nyerni, a Lazio otthonából távoztak három ponttal egy végig kézben tartott találkozón (1-2). Osimhenék a második játékrészben mutatott gólra törő játékukkal joggal fordították meg a meccs állását úgy, hogy a fejekben némileg már a Liverpool elleni meccs körvonalazódott. Az a csoport rangadó amit az olasz mester csapata úgy nyert még 4-1 re elképesztő játékkal, hogy egy kihagyott büntetőjük is volt, illetve már 50 perc játékidő után négy góllal vezettek. Feltörölték a padlón az angol csapattal akik bár nem játszottak jól, ez mit sem von le a hazaiak érdeméből. A meccs forgatókönyvéhez igazodva a második félidőben visszavettek kicsit a tempóból már erre a meccsre készülvén, illetve szintén hazai pályán játszhattak így az esetleges hosszas utazás okozta fáradalmak sem terhelték a csapatot.

A Spezia a bennmaradáshoz szükséges pontokat hazai pályán szépen gyűjtögeti, ugyanis három alsóházi csapat ellen maradtak veretlenek (1-2-0) viszont idegenben nagyon belenyúltak a késbe hiszen a Juventus és az Inter ellen kellett jtászaniuk. Mindkét meccset lőtt gól nélkül simán vesztették el, a Napoli pedig most még keményebb diónak ígérkezik mint az említett két nagyágyú. Van miért visszavágni a Nápolynak hiszen a legutóbbi két hazai pályán lejátszott bajnoki meccsen alulmaradtak a Spezia ellen, viszont idegenben 2-3 gólokkal nyertek ami azért jól mutatja a csapatok közötti nagy különbséget.

Tipp: Mindkét félidőben lőnek gólt a hazaiak

3-0

Napoli - Spezia: Napoli mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp