Svédország és Hollandia találkozója nyitja a napot, ahol egy triple header csomag vár ránk, ahol ennek a találkozónak semmilyen tétje nincs, nem úgy a két elődöntőnek.

Őszintén megmondom, hogy mi értelme az 5. helyért meccset játszani, azt nem tudom. Tudniillik az 5. hely ugyanazt éri, mint a 6. hely. A top6 csapat kvalifikál a 2023-mas vb-re, amely egy dán-svéd-norvég közös rendezésű torna lesz. Szóval ezek tudásuk alapján, meg egyébként alanyi jogon ott lesznek, és azt sem gondolnám, hogy a hollandoknak gond lett volna kijutni, ha innen nem kvalifikál, de megtette.

Szóval az 5. helyért küzdenek, de valójában mindent várok, csak küzdelmet nem.

A svédeket mi magyarok szivattuk meg azzal, hogy megvertük Szlovéniát. Olyan csalódottak voltak a csajok a horvátok ellen, hogy a 2. félidőben majdnem 10 gólos előnyt adtak le. Ha ez a játéklassítós, játékgyilkolós, időölős horvát csapat dobott 27-et, akkor Hollandia dobhat 37-et kis túlzással. Tud ez a svéd csapat védekezni is, de igazából akkor, ha erre szükség van. Most az, hogy a hatodik vagy az ötödik helyen zár, szerintem részletkérdés. Nyílván ha már így alakult, szeretnének nyerni, de nem gondolnám, hogy ilyen 22-18 lesz a végeredmény.

Hollandia az egész tornán overezik, ha az ellenfél megfelelően áll a meccshez. Igazából csak a gallok elleni találkozón fagyott el a gólcsap, de Edwige-ék azért igen magas szinten művelik a védekezést. Viszont a holland csapat németek elleni találkozója mutatta,hogy ugyanez Polmanékról nem mondható el, Bölkék akkor dobtak gólt, amikor akartak.

Ez a svéd csapat is olyan, hogy tényleg van 5-6 lány, akitől kibukhat egy 8-10 gólos meccs, Hagnam, Roberts, elsősorban, de látjuk Axnért, amikor pályán van, minden támadást be akar fejezni, gyorsan játszanak, bátran lőnek, Blohm is klasszis, szóval van tűzerő. Hollandia hasonló, Housheerék szerintem ott akarják folytatni, ahol Montenegró ellen abbahagyták. Én úgy vélem, itt már nem akarják szétütni egymást, inkább a gólok fognak dominálni, mintsem a védekezés, és itt tényleg mindkét együttesben vannak bőven, akik szeretnek és tudnak is gólokat dobni.

*azt meg csak úgy halkan, tényszerűen közlöm, hogy kettejük utolsó 10 meccséből 4 lett döntetlen...

Svédország (n) - Hollandia (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp