A keddi játéknapi listát pásztázva választottam ki a Sorana Cirstea – Yulia Putinsteva összecsapást. Közel azonos ranglista mégis nagyon különböző előjelekkel várja a két lány a találkozót,hogy miért is mondom ezt? Az ok egyszerű a forma.

Cirstea az tény,hogy szeptember óta nem játszott meccset egészen 2023-ig. Az idei öt találkozójából viszont hármat is megnyert ami nem azt mutatja,hogy épp keresi önmagát vagy hogy nagyon igényli az edzést. Elég nívós névsort sikert leütnie a pályáról hiszen megverte Kanepit,Golubicot és Giorgit is. Bár az igazsághoz az is hozzá tartozik,hogy egyikük sincs fénykorában,de ezt elmondhatja magáról mostani ellenfele is a kazah. Az első adelaidei tornán Jabuertől két szettben kikapott,de élesen és jó ritmusban ütötte a labdákat. Abszolút nem játszott alárendelt szerepet pedig a tunéziai jelenleg a top3 női teniszező között van ez nem vitás.

A kazahnak idén sikerült két meccset nyernie,de a tavalyi év második felét is végigszenvedte. A US Openen is gyorsan kihullott után pedig mindössze egy győzelmet sikerült összekaparnia. A Hobartban rendezett tornán sikerült a jeget megtörnie,de látszott,hogy nem az igazi. A technikai képzettsége semmit nem kopott Putinstevának,de a játék egyéb területein jelenleg hiányosságokkal küzd. A második adogatásai könnyen támadhatóak. A román pedig elég agresszív stílusa ehhez jól idomul. Túl sok teret hagy és időt az ellenfélnek a kazah,a Bilonkova elleni mérkőzésén ez jól látható volt.

Látva a két lány formáját szerintem megnyeri ezt a párharcot Cirstea,mert ha a játékukat egymás mellé rakjuk egyértelmű,hogy jelenleg a román Yulia felett áll.

Cirstea, Sorana - Putintseva, Yulia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp