A kézilabda világbajnokság szerdán is pörög, méghozzá nem is akármilyen meccsekkel. SSZívem szerint mindent nézném valamiért, mindben találok izgalmat, hol sportfogadás szempontjából, hol csak a kíváncsiság vezérel, és akadnak olyan meccsek, ahol minden egyben van.

Őszinte leszek, a hollandokat egész meccsen nem láttam. Mivel 4 találkozó zajlik egy időben, így perceket láttam Steinsékből, az meg mindig csalóka. Szóval ítélet nincs, de azért korábban láttam őket párszor, és bizony a holland kézi férfi szinten is fejlődik. Azért nagyjából pici túlzással az alfa és az omega még mindig Steins és Smits. Az előbbi klasszis irányító, Smits meg klasszis lövő, és akkor őket egészítik ki a többiek egy jó átlaggal. Hollandia itt a vb-n számomra meglepően jó eredményeket ért el, Argentínát és az Észak-macikat 10-10 góllal győzte le, Norvégiára pedig a frászt hozta, félidőben bőven vezetett, aztán egy góllal kapott ki. Ami pedig meglep, hogy a védekezés működik, mert Argentína 20 alatt maradt, Manaskovék 25 alatt, akik nem is védekeznek, csak gólt akarnak dobni, és ami fura, hogy a norvég-hollandra is ilyen 35-32-őt képzeltem el, ehhez képest a 27-26 azért nem egy várt eredmény, és gólszám. Norvégiát 27 gólon tartani, szerintem jelent ezt-azt.

Qatar a német csapattól szűkebben a szerbektől bőven kikapott, Algériát a továbbjutásért megverte. Meccsről-meccsre picit kevesebb támadás-szám futott végig, de olyan jó átlagot hoz Katar, se nem lassú, se nem gyors. Viszont én úgy vélem, Hollandia ellen inkább lassítani akarnak majd, eleve sokat csereberélős csapat Qatar, Rivara szereti rotálni az embereit, eleve ha támadás és védekezés között csere van, megöli a gyors lerohanást, ami persze szituáció-függő, de jó spanyol edző módjára inkább a fal előtt adogatós, szöszmötölős játék híve, a lehetőségek keresése, passzívig is eladogatnak, ha nincs addig normális helyzet. Qatarnak azért akad két jó kapusa, pont az algírek elleni találkozójukat láttam végig, ami igazi kapusparádé volt mindkét oldalon. Qatarnál Benali is 35, Capote szintén, és utóbbin azért látszik már, hogy nem azt a szintet hozza, mint mondjuk 6-7 éve.

Itt a vb-n 3-3 meccset toltak le, de max 58-nál rendre megállt a gólszámláló. Bízom benne, hogy a kapusok, a védekezések működnek majd, és akkor nem lesz gólfesztivál. Általában szoktam jelezni, ha valamit én value-nak érzek. Ez nem az, de ettől függetlenül úgy érzem, jönni fog ez a tipp.

Katar - Hollandia: Gólok száma - Felett/alatt tipp