A heti legnagyobb női premier torna az Arab-Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban zajlik. Az eseményen 780,637 $ talál gazdára, remek körülmények, jó idő, innen már csak a játékra kell koncentrálni. 2021 után a tavalyi kihagyás után térnek vissza versenyzők. Az első rendezésen, két éve, nagyot ment az ukrán fiatal Marta Kostyuk és idén is szép mutatókkal bír. Ám a múlt héten is sok energiát tett bele a Hua Hinben, Tájföldön rendezett tornán, míg az itteni Cirstea elleni első fordulós meccsén is nagyot küzdött egy három szettes, fordulatos meccsen, ami szintén kivett belőle.

Ezzel szemben a TOP10 tagja, a tokiói Olimpia aranyérmese Belinda Bencic az Australian Open óta pihent, így frissen, versenyre éhesen várja a megmérettetést az Emirátusokban.

Ez a frissesség "aranyat" érhet az első meccsén. A 2023 -mas nekibuzdulása is jól sikerült, hiszen Adelaideban tornát nyert, az Australian Openen pedig csak a későbbi győztes Sabalenka ellen hajolt meg a nyolcaddöntőben.

Marta Kostyuk nem csak a teniszével, hanem az instagramos posztolásal is sokat foglalkozik, egyre több tükör előtti, kevés ruhában megeresztett képet tesz közzé, lehet jobban járna, ha inkább a teniszre koncentrálna.

Mindenesetre két jó formán lévő lány találkozik, azonban az ukrán félnél nagyon látszódik az igénybevétel és az, hogy az Australian Open óta sem állt le, hétről-hétre utazott, Ausztráliából - Thaiföld - Arab-Emírségek útvonalat bejárva, emellett nem csak az egyéni, hanem az AO páros versenyében is sokáig versenyben volt.

Nálam a TOP10 -es pihent Bencic sikere az elvárás, egy a múlt héten is már akadozó teniszt mutató vetélytárssal szemben.

Kostyuk, Marta - Bencic, Belinda: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp