A 16 között már remek párharcokat láthatnak a salak kedvelői Santiagoban. Juan Manuel Cerundulo és Dusan Lajovic összecsapása is ezek közé tartozik.

A fiatal argentin jól kezdte az évet hiszen salakos torna győzelemmel hangolt,de ez Challenger szint volt ne feledjük. Egy jól kivehető trend viszont megfigyelhető nála,mert amint egy jó formában lévő játékost kap megáll a tudománya. Hiszen Delien aki épp kezdett formába lendülni a visszatérése után, simán megverte mind a challenger mind pedig a 250-es tornán egyaránt. Jarry és Norrie ellen szettet sem nyert ami elég beszédes,hogy mire számíthat Lajovic ellen aki hasonló játékerőt képvisel,mint a fenn említettek. E tornát megelőzően februárban 3 győzelmet és 4 vereséget számlálhatott Juan. ITt cChilében nehéz mérkőzései volt ami sokat kivehetett belőle. Az éppen 200-ban lévő Barrois Vera ellen indokolatlanul nyögvenyelősre sikeredett a továbbjutás. A mérkőzés elején azt hihettük,hogy csak be kell melegednie,de a vége is egy ki-ki párharc lett. Delbonist simán verte,de az öreg örül kis túlzással,hogy a kétszázban van. A 32 között pedig Cachint verte aki elég mélyen van forma tekintetében.

A rutinos szerb is köztudottan nagy salak mágus. Amilyen rosszul indult számára a februári salak szezon ahhoz képest szenzációs formába került. Cordobában a másik öreg róka Ramos ellen kikapott pedig minden elmondható jelenleg a spanyolról csak az nem hogy élete formájában van. Utána viszont megtáltosodott hiszen Buenos Airesben 4 meccset nyert és ebből hármat szett veszteség nélkül lehozott. A negyeddöntőben verte meg Alcaraz,de ezt szerintem nem kell ecsetelni,hogy belefér. A múlt héten ”csak” két találkozót abszolvált,de verte Györét ami előzetesen elég kiélezett csatának tűnt azonban sima győzelem lett. A történelem ismételte önmagát és újra Alcarazt kapta a negyeddöntőben ami egy kalkulált vereség volt mondhatni. Akik féltek esetleg,hogy a lendület elfogy az utolsó tornára azok tévedtek,mert az első körben remek játékkal és könnyed győzelemmel örvendeztette meg a szurkolókat a szerb.

A formák alapján egyértelmű Lajovic sikert várok. Ráadásul hiába fiatal Cerundolo csak a negyedik meccse lesz ez a mai. A képzett és jó formában lévő játékosok ellen jelenleg egyáltalán nincs ellenszerre az argentinnak.

Cerundolo, Juan Manuel - Lajovic, Dusan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp