A nők versenyében is megkezdődnek Indian Wellsben a főtáblás csatározások. Hol vannak már azok az idők amikor Sharapovának, Serena Williamséknek, Clijsterséknek szurkolhattunk.

Most van a női tenisznek egy olyan élmezőnye, ahol bárki képes bárkitől kikapni, a mögöttük érkezők meg szépen "szedegethetik a morzsákat", hátha feljebb zárkóznak. Ebből kiindulva is látható, vannak akik felfelé kapaszkodnak a hullám tetejére próbálnak érni, ilyen lehet a cseh Siniakova, de vannak, akik óriási lejtmenetbe kerültek, ráadásul látványosan, mint a tavalyi wimbledoni negyeddöntős német Niemeier.

Siniakova rendkívül játékügyes teniszező a női mezőnyhöz viszonyítva persze. Nem véletlen, hogy Krejcikovaval manapság az egyik legsikeresebb női párt alkotják, nyerve több GS diadalt a tarisznyájukba.

A bongyor hajú lánynál mindig tapasztalhatóak megindulások, Méridában két hete elődöntőzött, Monterreyben ennek is köszönhetően korán búcsúzott, de most így tele tankkal, frissen várhatja az első körös fellépését.

Niemeier csak rontott a helyzetén, azzal, hogy a Közép-Amerikában esedékes turnékon rombolta az önbizalmát. Amúgy is keresi önmagát a német lány, de az elég sokat mutat, hogy a szegény azóta sérülése miatt partvonalra kerülő Udvardy Panna is legyőzte őt két 7:6 -os szettben Méridában, úgy, hogy előtte a magyar lánynak WTA szinten nem is volt említhető, jelentős győzelme. Erre jött rá Monterreyben a megalázó, amerikai vetélytárs, Dolehide által rá mért 0:6,1:6 -os vereség.

Ilyen előzmények után, látva, hogy a cseh lány játékra éhes, nálam ez a párosítás egyértelmű Siniakova győzelemmel kecsegtet.

Siniakova, Katerina - Niemeier, Jule: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp