Az egyetlen és évek óta megrendezésre kerülő afrikai torna a marrakeshi ahol a második fordulót rendezik a mai napon. Tegnap szemeztem már a Alexei Popyrin – Daniel Evans találkozóval. Több dolog is meggyőzött,hogy érdemes tippelni az ausztrálra.

Alexei még mindig csak 23 éves és ha nem is üstökösként robbant be az ATP mezőnyébe, egy vállrándítással botorság lenne elintézni. Az idei esztendőbe stabil játékot nyújt magához képest hiszen nem csak egy tornán nyújt emlékezeteset hanem végre elkezdte a gyengébb játékosokat rendszeresen legyőzni. A nemzetisége ausztrál,de senkit ne tévesszen meg,mert a salakon nem egy elveszett lélek és szereti is ezt a felületet. Ékes példa erre a tavalyi májusi bordeauxi challenger tornagyőzelem ami az év ezen időszakában rendezve egy 250-es tornának is beleillik. Mindenképp előny,hogy egy bemelegítő találkozója már volt Alexeinek amiről elmondható,hogy hozta az elvárható győzelmet. Szerencsére sok lehetőséget nem is adott a marokkóinak hiszen fontos az energia menedzsment egy salakos versenyen pláne.

A britnek ez lesz az idei első salakos tornája ami egyébként sem a szíve csücske. Monte-Carloban egyszer menetelt egy nagyot,de tipikusan szerintem az az eset ami többet se fordul elő. Az tény,hogy feltalálja magát Evans a borításon,de kétlem hogy ő vagy a stábja sokat várna el ettől a tornától. Egyrészt egy kis tornáról beszélünk ahol csak tavaly szerepelt és rögtön angolosan távozott. Másrészt olyan pocsék formában van,hogy utoljára az Ausztrál Open nyert meccset ami közel 3 hónapja volt.

A jég kétlem,hogy most törne meg,mert az év első vörös borítású meccse és jövő héten Monte-Carloban szeretne a mérlegén javítani meglátásom szerint hiszen a múlt sikerei, a pontok és a pénzdíj is jóval komolyabb,mint itt. A britnek pedig ahhoz hogy ez a torna prioritást élvezzen sokáig kellene menetelnie.

Szerintem a forma,a borítás és a motiváció is mind az ausztrál mellett szól.

Popyrin, Alexei - Evans, Daniel: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp