A negyeddöntőket rendezik a mai napon Marakkeshben ami még kérdéses is volt az időjárási miatti csúszások okán. E tornáról a Lorenzo Musetti – Alexandre Muller összecsapást néztem ki.

Az olasz óriási tehetség,de borzasztó időszakon van túl(remélhetőleg).Szinte kizárólag a vereségek gyűltek a neve mellett hol salakon,hol kemény pályán. Azonban az első fordulóban látottak alapján a salak szezon szele megcsapta aminek köszönhetően újult erővel vetette bele magát a teniszbe. Az előbb említett mérkőzés elején kissé döcögősen kezdett,de idővel megtalálta a receptet Gaston ellen. Szépen hosszan ütött tenyeresek és a türelmes játék meghozta számára a sikert. A megfelelő időzítés kulcs fontosságú volt hiszen az első szettben is úgy jutott break előnyhöz azzal,hogy kivárta a tökéletesen pillanatot és csak akkor húzta meg a tenyeresét amikor kellő szöge volt. A kreativitással soha nem volt gond az olasznál,de úgy tűnik hogy e tornán a fejét is használja. A második szettben a híres fonákjait többet használta aminek itt is meg lett az eredménye azzal,hogy elvette Gaston adogatását. A fonákjait magasan és a vonal közelébe ütötte amivel a francia nem tudott mit kezdeni. A gyors játék abszolút nem ízlett a gallnak. A mai napon újabb francia skalpot gyűjthet be Muller személyében.

Azt gyorsan le lehet szögezni,hogy a gall nem egy világverő. Többnyire Challenger tornákon hódít,de magasabb szinteken teljesen súlytalan. Az idei szezon legnagyobb sikerét egy kemény pályás challenger torna döntőjével szolgáltatta. A múlt héten a jóval tehetségesebb honfitársa Van Assche végtelen könnyedén megverte. Túl sok jóra nem számítok Muller szemszögéből a mai napon.

E találkozó kizárólag Musettin fog múlni szerintem és egy közepes teljesítmény is elég a sikerhez.

Musetti, Lorenzo - Muller, Alexandre: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp