A szerdai napon tovább pörög a Monte-Carloban zajló torna a második fordulókkal. A Nicolas Jarry- Alexei Popyrin összecsapást néztem ki.

Az ausztrál pechemre Marrakesh helyett Monte-Carloban kapta össze magát. A sorsolás alapján azért a főtáblára mindenképp illet feljutnia,de egyik találkozó sem lett egy sétagalopp. Kopriva ellen nem sikerült továbbmennie két szettben amire ráfoghatnánk,hogy első kör,de mivel múlt héten játszott Popyrin nem épp hízelgő rá nézve. A selejtező következő körében,Paire jött szembe aki azért bárkit képes megviccelni,de azok a pozitív hullámok egyre kevesebbszer csapnak fel. Az első szettben borzalmasan játszott az ausztrál, nem pedig a francia kapta el a fonalat és brillírozott. A második és harmadik szettre sokat javult mind az adogatása és mind a fókusza egyaránt. Az,hogy Lajovicot megverte, ami sokaknak meglepetést okozhatott,de számomra nem igazán. A szerb mindig is rapszodikus játékos volt. Persze azt is hozzá kell tenni,hogy Popyrin szerintem kifogott egy jó napot,mert megingathatatlanul játszott amire kétszer kétlem,hogy képes lenne.

Ellenfele a hórihorgas chilei akinek a salak kevésbé feküdne alapesetben,de mivel ezen nőt fel nagy mestere e borításnak. Joggal kijelenthető ez a jelző rá főleg mióta a sérüléséből visszatérve végre Rio de Janeiróban a régi Nicolát láthattuk. Hiszen csak az elődöntőben kapott Alcaraztól. A sikereit egy vállrándítással felelőtlenség lenne elintézni,mert Baezt és Musettit is verte itt Brazíliában. Majd Santiagoban megnyerte a tornát. A formája továbbra is szárnyal ezt Coric ellen is bizonyította,mert semmi esélyt nem adott a horvátnak,még break labdát se engedélyezett.

A chilei egy masszív salak játékos aki ráadásul jó formában ezért az ausztrál még ha nem is egy kutyaütős salakon vélemény szerint nagy falat lesz. Nálam ez sima Jarry győzelem.

Jarry, Nicolas - Popyrin, Alexei: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp