Ma folytatódik, hétvégén pedig be is fejeződik a férfi kézilabda EB kvalifikáció csoportköre. Magyarország, négy mérkőzés után már biztos hogy kijutott a kontinenstornára, sőt az is biztos, hogy mindezt csoportelsőként teszi. Ugyanakkor nem minden csoportban ilyen egyértelmű a helyzet. Az 5. csoportban például annyira kiélezett a helyzet, hogy szinte borítékolható, hogy az ott küzdő csapatok végső helyezése csak hétvégén dől majd el. Az az Belgiumé már eldőlt, Ők biztos hogy nem juthatnak tovább és csoport utolsók lesznek. Ettől függetlenül én pont az Ő mérkőzésüket választottam Hollandia ellen, mert találtam egy kis érdekességet velük kapcsolatban, amivel szerintem érdemes foglalkozni.

Belgium. Biztos nem így gondolták a pályaválasztók, hogy négy mérkőzés után 0 ponttal az utolsó helyen állnak majd a 5. csoportban, de a száraz tények ezt mutatják. Viszont azt is láthatjuk, hogy senki nem döngölte Őket a földbe. Két kétgólos, egy egygólos és egy háromgólos vereségük van pályaválasztástól függetlenül, ami azt feltételezi, hogy csak nüanszokon múlhatott minden mérkőzésük. Az egy háromgólos vereségüket a horvátok ellen szenvedték el hazai környezetben (27:30), de itt sem született 58 gól, ami az általam gondolt 57,5 gól alatti tippemet erősíti.

Hollandia. A görögökkel és a horvátokkal vívnak öldöklő csatát a csoport első két helyéért. A horvátokkal szemben lépéselőnyben vannak a továbbjutást illetően, mert pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény dönt, a javukra. Viszont a görögök elleni sorsdöntő mérkőzés hétvégén vár rájuk és én úgy gondolom, hogy ebbe a Belgium elleni mérkőzésbe csak annyit invesztálnának a hollandusok, ami a biztos győzelmükhöz elengedhetetlenül szükséges. Sőt, az eredmény pozitív alakulása esetén már a rotálást és pihentetést sem tartom kizártnak részükről.

Lehet hogy vakvágányon vagyok a gondolatmenetemmel, de szerintem a játék lassítására törekvő vendégek és az alapvetően csalódott hazaiak párharca inkább hoz egy 58 gól alatti találkozót, mint felettit.

Belgium - Hollandia: Gólok száma - Felett/alatt tipp