Bejött a női világelsővel kapcsolatos gondolatmenetem. Az irodák nagyon elszálltak a lengyel ranglistavezetőtől. Kétségtelen, hogy dominál Swiatek mostanság a női mezőnyben, de a múlt heti madridi torna is megmutatta, hogy nem verhetetlen és azt sem várhatjuk el egyik teniszezőtől sem, hogy diadalmenetben halad egy-egy tornán egészen a döntőig, ráadásul rendre TOP játékosokkal szemben. Donna Vekic a nyolcaddöntőben végig nyomás alatt tudta tartani Swiateket, ami égül egy szoros 6:3,6:4 -es lengyel sikert hozott, de nem volt itt egyértelmű "kikuglizás".

A következő rivális az Igára rendre veszélyt jelentő wimbledoni Grand Slam bajnok, kazah Rybakina lesz. A madridi betlije után látványosan összeszedte magát és noha tudjuk, hogy nem a salak a kedvenc felülete a moszkvai születésű lánynak, sikerült a játéka szintjét emelnie erre hétre, így visszavághatott Kalinskayanak is (igaz ehhez feladás is kellett), de a nagy formában lévő Vondrousovanak is stop táblát állított, két viszonylag sima szettben, ahol a bukik Rybakinát nevezték meg underdogként, de egyértelmű cáfolat érkezett a részéről.

A kétszeres győztes és címvédő Swiatekre tehát most sem vár egy nagyon könnyed ütközet. A lengyelre adott oddsok értéktelenek, a világranglista éllovasa most a jelenleg hatodikkal meccsel, ahol joggal várhatjuk, hogy minimum felveszi a kesztyűt a harchoz a kazah, ami egy szoros meccsre elég lehet. Az egymás elleni mérlegük Rybakina oldalát erősíti, így a mentális tényezőket is nézve, joggal várhatom, hogy ez egy igen szoros, de minimum 18 gamet hozó ütközet lesz, amibe Rybakina egy-egy szettben megszerzett minimum 3 játéka is belefér majd.

Swiatek, Iga - Rybakina, Elena: Játék hendikeppel - Hendikep tipp