A legjobb nyolc közé jutás a tét a hétfői napon a srácok számára. Két salak specialista összecsapása lesz a délelőtti programban,nevezetesen Nicolas Jarry és Casper Ruud találkozója.

Pikáns mérkőzés elé nézünk hiszen a Garrost megelőző tornán Genfben már találkoztak ahol három játszmában a chilei örülhetett. Nicolas most már kijelenthető,hogy karrierje legsikeresebb salak szezonját éli. A sérülése után örömteli,hogy ilyen fantasztikus formába került. Két torna győzelem és most a Roland Garroson jelenleg a 16-ig jutott,de nem lehetetlen küldetés a nyolc közé jutás sem. Az előző két fordulóban két amerikait kapott ami mindenképp előny,de így sem tudott szett veszteség nélkül továbbmenni. Jarry óriási önbizalmat gyűjtött az elmúlt hetekben ezért a győzelme nem lenne meglepetés.

Azonban ez a döcögés különösen igaz a norvégra. Aki a US Open döntő óta megroppant kicsit. A salak szezon közepén láttam rajta először azt a játékot amelyért sokan megszerették és természetesen ami oly messzire repítette. Az idei évben persze hatalmas bravúr lenne a döntő,mert ahogy említettem a teljesítménye javul,de nem szignifikánsan. Ékes bizonyíték,hogy Zepperi és Zhang is szettet lopott tőle. A norvég játéka sebezhető és azzal sem indokolható,hogy csak a találkozók elején nem megy a játék mondván nem pörgött fel. A kínai ellen ez az állítás még megállná a helyét,de az olasz ellen mikor befejezhette volna a találkozót ismét rövidzárlat következett.

Jarry félelmetes adogatásaival ilyen sötét foltos időszakok nem férnének bele a norvégnak,de szerintem ez elkerülhetetlen. Egy maratoni 5 szettes csata sem lenne váratlan esemény.

Jarry, Nicolas - Ruud, Casper: Szettek száma - Felett/alatt tipp