A lányoknak a szerdai napon rendezik a negyeddöntő párosítások másik két ágát. A Beatriz Haddad Maia – Ons Jabuer összecsapást néztem ki. A szorzók jelenlegi tendenciája alapján a fogadók egyre inkább a brazil sikerét várják ami meglep és egyben jó hír nekem.

A jelenlegi szorzók teljesen reálisak vagy még kevesebb az esélye a brazilnak az ismeretek fényében. Mindkét játékos elég izgulós fajta ezt gyorsan le kell szögezni. Haddad Maia játék stílusa továbbra is azt mondom,hogy a kemény pályához sokkal jobban idomul még úgyis,hogy dél-amerikai így otthonosan mozog a borításon. Hiszen Sabalenkához nagyban hasonlít,de köztudott,hogy e borításon még egy akkora klasszis is,mint a fehéorosz milyen sokáig szenvedett. Ezért is lesz nehéz dolga ha megakarja szorongatni a tunéziait. A bajokat csak tetézi,hogy zsinórban három találkozón döntő szettben tudott továbbjutni aminek meg lesz a böjtje. Már Alexandrova ellen is rezgett a léc,mert borzasztóan játszottak mind a ketten. Egy orosz rulettre jobban hasonlította az összecsapás,mint tenisz mérkőzésre. A nyolcaddöntőben pedig a sírból hozta vissza a találkozót és ezt büntetlenül nem lehet csinálni. Élő példa rá Pavlyucsenkova aki ugyan legyőzte kínkeservesen Mertenst,de Muchova ellen elfogyott. Ez a szerep vár a szerdai napon a brazilra is.

A tunézia lubickol ezen a borításon ez teljesen világos. A játékának csak saját maga szabhat gátat,ha mentálisan leblokkol,de nem kell aggódnia,mert ahogy említettem a brazil sem egy kőszikla fejben.

Jabuer játéka,tapasztalata és formája mind azt sugallja,hogy itt csak ő nyerhet. Ráadásul Stuttgartban is két szettben legyőzte már a szezonban a brazilt. Szerintem most se lesz másként.

Haddad Maia, Beatriz - Jabeur, Ons: Szett hendikeppel - Hendikep tipp