A napokban, hetekben és hónapokban rengeteg ilyen-olyan torna zajlik a FIBA keretein belül, kosármániások csak kapkodják a fejüket, Ázsia, Európa, Amerika, aztán az időzónáknak köszönhetően ahogy véget ér a nap, már kezdődik megint Ázsiában a buli.

De ahogy Napóleon is mondta, felnőtt férfinak úgy 2 óra alvás elég egy nap :D

Szóval első nap az Americup-on, én pedig két meccset szúrtam ki, de írni csak egyről fogok, méghozzá lustasági okok miatt.

Szóval a meccsem, a Puerto Rico - Kolumbia találkozó, ahol nagy hazai fölényt várok. Puerto Rico erős csapat, többször voltak olyan villanásaik akár világbajnokságon is, hogy arra azért figyelni kell. Akár a férfi csapatuk, a női is erős, világranglistán a 10. helyezett. Ki gondolta?!

De ami még fontosabb, hogy a roster rég volt ennyire erős. Igazából aki számít, az itt van, szóval az ellenfelek felköthetik a gatyát. USA egy egyetemi csapattal jött, ugye a WNBA zajlik, szóval Puerto Rico akár tornát is nyerhet, 2021-ben USA ellen a döntőben vérzett el.

Itt van Gwathmey, aki igazából legenda, a legjobb játékosa Puerto Ricónak all time. Viszont a jelen nem feltétlenül róla szól, Guirantest a DVTKból ismerjük, de Quinones, O'Neill, Rosado, Hollingshed és Jones is olyan játékos, akiben van 15-20 pont is egy meccsen. Szóval az a csapat már rég nem arról szól, hogy Gwathmey dob 30 pontot, a többiek 20-at. Ez egy jó csapat, szóval meglepődnék, ha 75 alatt maradnának.

Kolumbia majd kapaszkodik, de az előző tornán is 77-et kapott egy irtó pocsék napot kifogó Puerto Ricótól. Úgy vélem, a 75 az összejön.

Puerto Rico (n) - Kolumbia (n): Total Points by Puerto Rico (n) - Including Overtime - Felett/alatt tipp