Ma éjszaka rendezik a döntőt Washingtonban. Az idei tornán elég felhígult mezőnyt gyúlt egybe ezt kihasználva jutott el a fináléig Tallon Griekspoor és Daniel Evans. A két játékos pályafutása között a közös metszéspont, hogy későn érő típusuk.

A brit már régebb óta köztudatban van,de azért sokáig nem volt ez így. Hiszen körülbelül ennyi idős volt,mint most a holland mikor berobbant a mezőnybe.

A formákat tekintve a tornát megelőzően egyértelműen Tallon állt jobban,mert a füves szezonban trófeát is besöpörhetett. A hazai viadalokon rendkívül motivált és ihletett állapotban játszik rendre a holland. Igen, joggal kijelenthető,hogy rendre hiszen ha lendületbe kerül szinte lehetetlen megállítani. Ezt többször bemutatta az elmúlt 2 év során. Az elődöntőben Fritz ellen is extázisban játszott. Ha kellett csúszott,mászott és emelte a labdát. Az alapvonal csatákból is ő került ki győztesen. Hiába volt masszív szokás szerint az amerikai, Griekspoortól is minden labda visszajött. Ráadásul többször meg merte húzni a labdákat. Sokszor keményebben és élesebben ütött,mint Fritz. A sikere teljesen megérdemelt volt. Fejben fókuszált a holland és hisz magában.

A brit döntőbe jutása sokkal vártlanabb,mint Tallon esetében. Az egész szezonja egy katasztrófa ez nyugodtan kijelenthető. Teljesen mindegy,hogy salak,kemény vagy épp fű az aktuális borítás. A washingtoni menetelése magasan a legjobb eredménye idén. Az első szervák mögött jól muzsikált az elődöntőben,de a holland e mutatóban is felülmúlja Evanst. Erőnlétben szerintem a brit kevés lesz a találkozón.

Hiába kapott eddig ki kétszer Griekspoor Danieltől az,hogy ilyen kevés tapasztalattal a háta mögött két döntőből kettőt is behúzott a holland mindennél többet jelent.

Griekspoor, Tallon - Evans, Daniel: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp