A férfi ezres torna árnyékában közben zajlik a női világbajnokság amelyet Cancunban rendeznek.

A mai program esti találkozóját választottam,mert remek szorzót kaphatunk a cseh lányra. Ons Jabuer és Marketa Vondrousova csapnak össze.

Miért is írtam,hogy remek a szorzó Vondrousovára? Az ok egyszerű a tunéziai teljesen szétcsúszott és ez a legjobb jelző rá. Sajnálom szegényt egyébként,de szüksége van segítségre. A sérülését is szerintem egyértelműen lelki okok befolyásolják. Nem tudom,hogy jár e pszichológushoz vagy valamilyen mentális tréningre,de jelenleg nem állnak jól a dolgok. A US Open után Ningboban nyert egy tornát,de a mezőny nevetséges volt. A világranglista 71. a legnehezebb ellenfél egy tornán azért az sokat mondó. Egyértelműen a cél az önbizalom növelés volt semmi több. Jobb térde miatt Zsengzsouban ki se állt Kasatkina ellen. Itt a világbajnokságon pedig egy játékot nyert Gaufffal szemben, a totális csőd szimbóluma. Lemaradt a labdákról,az ütései erőtlenek voltak. Nem jól helyezkedett egyszóval képtelennek bizonyult bármi pozitívra. Ha akadt egy – egy ziccer azt se tudta beütni.

A cseh a US Opent elizgulta Keys ellen,mert annyira rosszul játszott akkor hogy sok értelmes magyarázatot nehéz lenne találni. Azóta érdemben a világbajnokságig nem játszott,mert ez a kínai kaland egyértelműen nem érdekelte. Az előző találkozón itt Cancunban Swiatekkel csapott össze. Az első szettben állta a sarat,de mivel elbukta a tie breaket megtört.Ezen a szinten a nőknél a lélektan pláne döntő faktor mintsem a játék tudás e tekintetben pedig esélytelen Ons.

Idén már háromszor verte a tunéziait Marketa és most összejöhet a negyedik is. Ráadásul a wimbledoni győzelemmel óriási mentális blokkot tett Jabuerre. Ha rmég figyelembe vesszük mekkora pofont kapott két napja az amerikaitól az lenne csoda ha nem Vondrousva nyerne.

Jabeur, Ons - Vondrousova, Marketa: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp