A finn fővárosban a szokásos Helsinkiben rendezett novemberi Challenger tornán szombaton már az elődöntőknél járunk, ahol nem a kiemelés szerinti papírforma érvényesült végül. A felső ágon a két francia Moutet és a hetedik kiemelt Rinderknech szereplése még nem olyan nagy meglepi, de az, hogy a szerencsés vesztes és gyenge formában levő olasz Travaglia és a teremben elvétve fellelhető indiai Sumit Nagal lép pályára az már annál inkább.

Én ezen utóbbi meccsre hegyeztem ki a "ceruzámat".

Vannak játékosok, akik nem erőltetik a terem meccseket, ám rendre összejön pár évente nekik is egy olyan torna, ahol minden összejön és ráéreznek a tenisz szakág ezen változatára. Ez történt Nagallal is, aki pislákolásokat már mutatott előtte is, hiszen a bázeli ATP torna kvalijában is nyert szettet Koepfer ellen és szorongatta a németet, de itt helsinkiben összeállt a képlet. Alapból a főtáblán kezdhetett, ahol az osztrákok fix Davis Cup csapattagját Dennis Novakot verte sima 6:2,6:3 -al, majd a csehek feltörekvőjét Mensíket is állva hagyta 7:5,6:2 -vel. Erre jött rá a bomba meglepetés, amikor is az első kiemelt, hazai kedvenc Ruusuvuorit is 6:3,3:1 -ig ütötte, ahol a finn feladta a mérkőzést. Rendre mélyen underdogként nyújtott remek teljesítményt Nagal.

Most az olasz Travagliától sem kell félnie, annak ellenére sem, hogy eddigi négy találkozásukat rendre a talján nyerte, de ezek salakon történtek meg.

Travaglia a kvaliban már elvérzett Krutykh ellen és szerencsés vesztesként van itt az utolsó fordulóban egy eléggé erőt emésztő Albot elleni három szettes után.

Látva Nagal csoda formáját és az ázsiai fiúba vetem a bizalmamat és azt mondom ez a heti teljesítménye döntőt érdemelne.

Travaglia, Stefano - Nagal, Sumit: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp