A mai napon rendezik a Buenos Airesben rendezett ATP 250-es döntőt. Meglepetés finálét láthat a publikum. Egyik ágon se azok jutottak el akiket előzetesen várni lehetett. Nicolas Jarry és Facundo Diaz Acosta küzdhet meg a trófeáért. Egymás elleni mérlegüket nézve sem kecsegtet sok jóval az argentinnak mivel eddig még sose győzte le a hórihorgas chileit.

Nicola idei évkezdése nem arra engedett következtetni,hogy itt bármiféle menetelésre számíthatunk tőle. Főleg úgy,hogy ezen a viadalon sose ment neki a játék. Fortuna a kegyeibe fogadtaJarryt,de persze tudjuk,hogy az esélyekkel élni kell. Az első megmérettetésén Wawrinka is hozzájárult ahhoz,hogy itt legyen azzal,hogy a mérkőzést képtelen volt kiszerválni a svájci. Majd a következő kanyarban Etcheverry megsérült. Tényleg úgy tűnik,hogy így vagy úgy,de Jarryt nem lehet megállítani. Az pedig végképp meglepett,hogy a nagyágyú Alcarazt is legyűrte. Többször sikerült váratlan és a jó ütemű rövidítésekkel túljárnia a spanyol eszén. Carlos ellen a legjobb fegyver ha keményebben ütöd a labdát,mint ő. Ez a gyengéje amelyet mostanra számtalanszor láthattunk. Sinner,Marozsán és Jarry is ezen eszközökkel operált amelyek sikerre vezettek. A második szett elején próbált változtatni a spanyol,de sikertelenül.

Ha ilyen sebességgel és erővel üti a labdákat a chilei nem sok sansza lehet ma Facundonak.

Jarry döntője meglepetés volt akkor mit szóljunk Diaz Acosta meneteléséhez. Szinte a semmiből jutott el idáig. Cordobában még Baez simán verte őt így semmi előjele nem volt annak,hogy élete formájában láthatjuk. Az,hogy szettet sem veszített megsüvegelendő,de döntőben még soha nem játszott. Így bármennyire is legyen laza egy ilyen tétre menő összecsapást elsőre kevesen tudnak kezelni.

A chilei többször megmutatta,hogy képes a végjátékban is higgadt maradni. Ha kellő sebességgel játszik Nicola ezt a finálét megnyeri.

Jarry, Nicolas - Diaz Acosta, Facundo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp